29 d’abril 2009

Malfiats de mena

El Consell Comarcal de la Cerdanya ha instal•lat a l'oficina de turisme que té a l'entrada de Puigcerdà una webcam que permet visualitzar el temps que fa a la Cerdanya en qualsevol moment del dia.

Bé, una de tantes càmeres més, podríem pensar. Però per què l'han instal•lada ara? Tinc la sospita que no es parla tant als espais meteorològics de TV3 de la Cerdanya com ens agradaria i que molts cops hi ha una certa por de fer-ho.

Suposem que els meteoròlegs preveuen un cap de setmana amb temps molt advers i ho diuen per la televisió. Immediatament, molta gent anul•larà les seves reserves hoteleres o no pujaran a les seves segones residències cerdanes. Morros del sector turístic i crítiques als meteoròlegs per espantar el turisme.

Però suposem el cas contrari: els meteoròlegs decideixen no mullar-se i donen un pronòstic favorable o ambigu. Llavors puja tothom i un munt de persones desprevingudes resten atrapades enmig de la carretera en un temporal de neu. Conseqüència: crítiques als meteoròlegs per no haver-los avisat.

Conclusió: alguns meteoròlegs, quan han de parlar de certes comarques pirinenques i molt especialment de la Cerdanya, prefereixen posar-se un tap a la boca i muts i a la gàbia, no fos cas que entressin mosques.

I com ens ho hem de fer, doncs? Mira, posarem una càmera que es pugui consultar per internet i així que decideixin ells mateixos sota la seva responsabilitat. Veieu que n'és de fàcil?

Això sí, la càmera està enfocada cap a Puigcerdà, així que una perspectiva molt ampla del temps que fa a la vall no la tindreu, però en fi, pitjor és no tenir res.

2 Comments:

At 8:43 p. m., Blogger Joana said...

La veritat, no entenc aquesta confiança cega que es té envers els homes del temps. Serà qüestió d'anar fent un periple per totes les webcams que hi ha poder fer una composició del temps que fa.

 
At 10:49 a. m., Blogger Rafel said...

Amb el temps els urbanites* en fan un gra massa.
No és el primer cop que les televisions que parlen del temps a Catalunya expliquen que fa un temps radiant encara que plogui o nevi a Puigcerdà o una bona rufacada al Querol. I també el cas contrari sol a tota la Cerdanya i pluges a la resta de Catalunya, així doncs "mal temps a tot arreu".

Una anecdota que m'explica un amic del Segrià il·lustra quina és la percepció del temps majoritària a les televisions i que cala en molta població. Ell es va trobar un cop a una benzinera i quan pagava l'empleat va comentar: -fa mal temps. L'amic es va girar tot d'una revolada dient: -que ha sortit el sol?

Salut i Cerdanya

* urbanites no és sinònim de barcelonins, sinó aquelles persones que obliden d'on venim.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home