25 de març 2009

Ball d'edificis

Llegeixo a les notícies que l'actual consistori està planejant un important canvi pel que fa a les instal•lacions públiques que actualment hi ha al centre de Puigcerdà. D'una banda, un cop el nou hospital transfronterer estigui operatiu, l'actual edifici de l'hospital, que es troba a la plaça santa Maria seria ocupat, a la planta baixa, per un casal d'avis i la resta de l'edifici passaria a ser ocupat per les instal•lacions municipals. L'actual edifici de l'Ajuntament, esdevindria un local cívic.

Com a projecte, déu n'hi do! En primer lloc, sembla pels rumors que el Centre d'Assistència Primària es traslladaria al nou hospital transfronterer. Això vol dir que tota la gent gran o amb problemes de mobilitat que actualment tenen el centre d'assistència primària el bell mig del poble, hauran de traslladar-se al pla de Rigolisa, cosa que em sembla força lamentable. Una cosa són unes modernes instal•lacions hospitalàries i una altra, un centre d'assistència primària, que ha de ser accessible.

D'altra banda, un altre casal d'avis? No en tenim prou amb dos casals a la Vila que necessitem un tercer? O és que aquest substituiria algun dels anteriors. Si fos així, encara. Si no, sincerament, no ho acabo d'entendre. Potser que pensem en una sala cèntrica d'exposicions, també, o en acabar el Museu cerdà, deixat de la mà de déu.

Pel que fa a un centre cívic, sí que és una bona notícia, si bé trobo que l'edifici de l'Ajuntament, per la seva estructura compartimentalitzada s'avé més aviat a un local d'entitats. Si fem un centre cívic i ens hem de gastar els diners, potser que pensem seriosament de fer-ne un en condicions que disposi també d'un espai escènic modern municipal i de titularitat pública i puguem deixar de dependre de l'edifici del Casino Ceretà, que si bé és preciós, és de titularitat privada.

En qualsevol cas, m'alegro que l'Ajuntament s'estigui plantejant canvis urbanístics d'aquest tipus, ja que Puigcerdà necessita urgentment certes infraestructures culturals i cíviques que molts altres pobles, molt més petits i amb menys recursos, tenen des de fa anys i panys.

3 Comments:

At 6:58 p. m., Anonymous Anònim said...

lo greu serà q tota la gent q és mou per puigcerdà entre semana desapareixerra aixo si q hauria de preocupar als comercos i als bars qui entrara al poble sense aparcaments abans tothom q tenia hota al metge, anava a fer receptes anava a visitar algun pacient es perdia 5 o 10min per el poble fent un cafe comprant algu. quedarem com un poble fantasma

 
At 9:27 a. m., Blogger ALP2500 said...

benvinguts a la Cerdanya, Alp ja fa temps que s'ha convertit en un poble Fantasma, moltes llums i ningú per els carrers, La veritat es que sembla aquells poble de les pel·licules de l'oest que sempre es veien els carrer buits i bufant el vent.

 
At 11:04 p. m., Blogger Mimi said...

Hola, escric per primera vegada, però el comentari dels pobles de la cerdanya que donen impressió de fantasmagórics es ben cert.
A mi m'agrada passejar pels pobles entre setmana, però quan comence a fer-se fosc la veritat és que em fa por i tot. He pensat de venir a viure a la cerdanya però cada cop penso q encertare més anar a viure en un poble de la cerdanya de catalunya del nord.
A part preus mes assequibles. Bè, no m'enrotllo més i fins aviat

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home