24 de gener 2017

Trols a Puigcerdà



Trols: es diu d’aquelles persones que –tot amparant-se en l’anonimat o no- es dediquen a insultar, dir mentides o emprenyar a internet, especialment a les xarxes socials, de manera poc educada.

A Puigcerdà en tenim uns quants. Es tracta de gent ressentida, emprenyada amb el món o amb alguna institució –per exemple amb l’Ajuntament- pel motiu que sigui (personal, econòmic, polític) i que es dediquen a tocar allò que no sona.

A veure, una cosa és la llibertat d’expressió, que em sembla fantàstica i una altra dir mentides públicament sabent que són mentides. Tenim uns exemples ben alliçonadors en ocasió de la darrera nevada a la capital de la comarca.

Ens van dir que s’havia acabat la sal només començar a caure la neu (pel que sembla, és mentida), que la brigada estava de vaga (mentida: els pobres es van deixar la pell traient la neu), que s’havien contractat empreses només pel cap de setmana per treure la neu de llocs cèntrics per quan vinguessin els turistes (mentida: les empreses han estat contractades més dies i han tret neu de pertot arrreu); que els carrers estaven intransitables (cert: després de caure la neu, però després, seguint un protocol d’actuació s’ha anat traien la neu i el gel).

En fi, que no es tracta de defensar l’Ajuntament, sinó de deixar en evidència la gent tòxica que es dedica a dir mentides per les xarxes i que, a sobre, semblen gaudir d’una certa credibilitat. Algun d’ells, per cert, sembla que tenen tot el temps del món per anar a ficar els nassos a qualsevol accident que hi ha i que la gent de vegades s’assebenta abans per una determinada pàgina de facebook que pel conducte oficial. Em pregunto si aquestes persones treballen o en què treballen exactament.

També tenim alguns casos ben divertits. Per exemple, en certa pàgina d’un usuari puigcerdanès posava una suposada fotografia d’una rata cerdana, quan pel que sembla la rata era de Cuba.

Aquestes coses, a part de perjudicar l’Ajuntament de torn, perjudiquen el poble. Ja em direu quina imatge donem si ens dediquem a dir que Puigcerdà està infestada de rates quan això no és cert. Sincerament, no li veig la gràcia.

En fi, trols meus, estimats trols, continueu fent de les vostres. La credibilitat, per això, no es regala: es guanya i vosaltres cada cop en teniu menys. I no confoneu una audiència deguda al morbo amb l’assentiment general. Són coses ben diferents.

11 Comments:

At 7:13 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Señor Quilez...permítame decirle que es usted un privilegiado y que será famoso gracias a ser el primer ser humano que identifica la nacionalidad de una rata. Por cierto...no fué en una foto sino en un vídeo.
Lo malo es que el roedor no me habló....igual no tenía papeles y tuvo miedo que la deportasen.

 
At 7:29 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Por cierto...no dudo que es usted un hombre ilustrado, la rata cubana existe, pero como bien usted ya sabe es considerablemente diferente al resto. Le dejo un enlace por si no conocia sus peculiares características.

https://www.youtube.com/watch?v=4YMuAFi2ahY

 
At 9:27 p. m., Anonymous Anònim said...

De gent emprenya n'hi deu haver força, perquè en relaitat el que diuen aquests Trolls que esmentes és totalment cert.
De potassa no n'hi ha. Tractant-se d'una capital de Pirineu, es força penós. Caminar aquests dies és un perill. Ni és fàcil accedir a l'Hospital.
Vaja, un conjunt de despropòsits que només li fan plaer a vostè, oi?

 
At 11:51 p. m., Anonymous Anònim said...

Estas convidat a passejar-te per la part baixa del poble (barri de la baronia, baixada de font d'en llanes, en la qual no hi ha ni una vorera que no hi quedi gel, carrer pirineus desde la rodona fins a l'estacio, entre d'altres...) i quan acabis de fer el volt ens podras dir que s'ha retirat la neu al dia seguent! P'el tema de les rates tambe pots acudir per aquets carrers perque ja s'en han vist unes quantes! I perdona si es mes gran l'interes perque el nostre poble estigui net en comptes de donar bona imatge de cara al turista i que els habitants haguin de viure com animalons de poble

 
At 5:40 a. m., Anonymous pep said...

potassa si que n'hi a, però clar, anar-la a buscar a la estació deu costar molt i netejar la porta de casa ja deu ser una aventura.

 
At 10:08 p. m., Anonymous Anònim said...

Hòstia, ahir aquí hi havia un comentari molt divetit, en què s'insinuava certa complaença de l'autor dels articles en llepar el cul dels que ens manen. On és el comentari?

 
At 9:24 p. m., Anonymous Anònim said...

Sembla que les opinions dels ciutadans piquen. Quan es va intentar frenar el pla de l'aerodrom a la Cerdanya, el mateix. Llavors els ciutadans que volien aturar-lo per ferlo revisar i avisar a la població eren uns mentiders i manipuladors, per Pdecat els trolls eren els altres. Fins i tot el Síndic de Greuges va recolçar els ciutadans. Ara dieu què hi ha més trolls voltant?
Agafeu un mirall i observeu, pot ser el veritable troll us tornarà la mirada.

 
At 2:01 a. m., Anonymous jordi said...

Això sembla la revolta dels trolls, quan es senten al·ludits, salten. Que macos son i sense cap interès. Molt poca gent comenta el bloc de l'Enric, però deu n'hi do quin mal està fent aquest article, com pica.

 
At 10:13 a. m., Blogger yarhel said...

Anem per parts:

1. Sr. Amaro, no sé si la rata és una espècie pròpiament cubana, el que sé és que la fotografia o el fotograma que es mostrava provenia d’una web cubana. De rates, evidentment, n'hi ha pertot arreu on hi ha humans.

4. Jo també visc a la part baixa del poble, al sector de la Guingueta. Em van retirar la neu tres o quatre dies després de la nevada. No n’estic gaire content, però entenc que hi ha prioritats i prioritats.

6. No he esborrat cap missatge. Trobo molt divertit que es fiquin amb mi. Només esborro coses quan hi ha insults o il•legalitats. Igual et confons amb els comentaris del Facebook.

7. Sobre el tema de l’ampliació de l’aeròdrom, si mires el meu blog, veuràs que sempre hi he estat totalment en contra. No sé a què treu aquest comentari. Potser que t’informis millor en comptes de posar a tothom al mateix cistell només tenint en compte la seva adscripció política. A tots els partits hi sol haver diversitat d'opinions.

8. Sí, certament, “quien se pica, ajos come”.

Salut a tothom!

 
At 11:55 a. m., Anonymous Anònim said...

El troll basicament es aquell que fa emprenyar als demes amb els seus comentaris. D'aqui surten els comentaris dels que es senten aludits.

Que no hi ha sal? Doncs agafes la pala i a palejar com s'ha fet tota la vida. I si no agafes la sal costa i la llençes devant del teu negoci com fa cert individu de la comarca.

L'ajuntament i la brigada fan el que poden per mantenir els carrers nets i obviament cometran errors, però tranquils que ja esteu aquí amb la lupa per buscar-los i castigar-los.

Si us sentiu per aludits aneu a mirar els comentaris de sobre. Quien se pica, ajos come.

 
At 9:08 a. m., Anonymous Anònim said...

El tema de la nieve es solo la punta de un iceberg. Debajo está la falta de respeto a la crítica de este partido y el ataque personal a la libertad de expresion sino obedece a los intereses de los políticos. Es normal y saludable que algunos reaccionen contra esto.
Muestra la falta de ética de los integrantes.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home