10 de febrer 2010

Ger verd

El municipi de Ger s'apunta també a la calefacció de biomassa. Seguint les passes d'Alp i de Bellver, Ger ha decidit fer servir una caldera d'estelles per escalfar l'edifici de l'escola i de la llar d'infants. En un futur, també servirà per escalfar el poliesportiu i l'edifici de serveis que hi anirà al davant del col•legi.

Aquesta mesura, a part de fomentar l'ús de les energies renovables, permetrà un estalvi de 4.000 euros anuals en combustible i servirà per netejar el bosc de brossa.

Cada cop són més els municipis cerdans que s'apunten a la biomassa. Hi va haver un primer intent al municipi de Lles de Cerdanya fa uns anys, que no va reeixir per l'oposició del mateix equip de govern, cosa que va suposar canvis municipals.

Afortunadament, altres municipis han tingut més vista i han apostat per una energia més neta i sostenible i que, a més a més, representarà un estalvi econòmic immediat a la factura de la calefacció.

Aprofito l'ocasió per convidar a tothom que pugui estar interessat a les energies alternatives, a les jornades sobre energies alternatives que es fan dissabte per la tarda, a partir de les 16 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, on s'exposaran tres ponències sobre energia solar, biomassa i energia geotèrmica, que aniran seguides d'una taula rodona conjunta.

Crec que pot ser una bona ocasió per informar-se sobre possibles alternatives als combustibles fòssils amb aplicacions reals i directes a la Cerdanya.

1 Comments:

At 10:08 p. m., Anonymous MJA said...

Enric, la biomassa aquí a la Cerdanya seria positiva si es fes el que es vol vendre, una pregunta retòrica ¿la caldera de biomassa de Bellver funciona amb biomassa de la Cerdanya? o es te que comprar a fora ja que aquí no es crea biomassa o el que es el mateix no es desbrossa el bosc. d'aquesta manera es econòmicament sostenible? a i tindre aquesta caldera per escalfar el centre cívic l'escola i el poli seria bo si realment funciones i en el centre cívic no et pelessis de fred i ningu sap com solucionar-ho. la meva opinió es que no s'ha estudiat be.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home