10 de novembre 2009

Mòbing a la Fira

La darrera edició de la Fira dels Cavalls de Puigcerdà ha estat protagonista per una qüestió polèmica. Una associació de defensa dels animals ha decidit que els pobres cavalls estaven molt maltractats i ha començat a burxar les autoritats catalanes i locals a fi de solucionar allò que ells consideren un fet lamentable.

Jo, ho qualificaria d'un altre exemple de mòbing rural on hostes vingueren que de casa ens tragueren. Que ningú em malinterpreti: jo sóc dels que creu que als animals se'ls ha de tractar bé. No sé si tenen drets o no en tenen, però per mi com si en tinguessin.

Ara bé, li dono tota la raó al regidor encarregat de la Fira, el Sr. Casanovas: a un cavall que baixa de la muntanya, feréstec i brau, si no obeeix li has de picar amb el bastó o amb el que tinguis a mà, perquè sinó pots patir una desgràcia. No parlem de gossets faldillers, sinó d'un animal de dimensions i pes considerables, que amb una coça et maldonada poden enviar a l'altre barri.

Segons aquest associació, calia posar aigua i fenc per tal que els animals mengessin. Naturalment, gairebé ni el van tastar, perquè els animals van nerviosos i estan per altres coses que no per posar-se tranquil•lament a rumiar.

A més a més, segons aquesta associació, els pobres animals haurien d'estar aixoplugats sota cobert. Per favor! Uns animals que han nascut gairebé tots ells a l'aire lliure, hi han viscut, han passat sed i gana enmig de la muntanya i han patit gelades i calorades, han d'estar sota cobert el dia que els venen? És que ens hem tornat bojos?

Em va encantar la pancarta que mostraven alguns ramaders que deia que "eren cavalls de carn, no ponis": tenen tota la raó. A mi particularment el fet de menjar-me un cavall em repugna (ves, un té manies), però tinc entès que és la principal destinació dels cavalls de la Fira. Així doncs, a què vénen tants escarafalls?

Això sí, les declaracions de la representant de l'esmentada organització van ser glorioses. Més aviat semblava una pija, amb el seu barretet i els seus comentaris irònics que es podia haver estalviat. Si volen defensar els animals, que se'n vagin al centre de la península a mirar de convèncer als carpetovetònics que prohibeixin les curses de braus i ens deixin la Fira en pau!

4 Comments:

At 8:50 p. m., Blogger Joana said...

Ostres Enric! Ho sento, ara per si ja no hi havia prou amb totes les urbanitzacions, caldrà fer casetes adosades a les pastures perque el bestiar vagi a aixoplugar-se i a dormir a la nit! Hi ha gent que pixar fora de test.

 
At 9:15 p. m., Blogger Salvador said...

No sigueu tant brutos. A la propera fira els hi heu de posar aire condicionat que els pobrets es poden encostipar.

 
At 12:10 a. m., Blogger Núria said...

Tenir un gos tancat a casa si que és una bestiesa. D'on surt aquesta associació? De la muntanya segur que no! Per què no els vestim amb faldilletes com els gossets aquests que porten llacet, abric i sabatetes?

 
At 11:34 a. m., Anonymous eva said...

realment hi ha gent que no sap què fer.....estic totalment d'acord que hi hagi gent que vetlli pels drets dels animals...però no crec que els cavalls de la fira siguin els animals més maltractats del país....

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home