28 d’octubre 2009

Debat online

Arran del polèmic assumpte de la denúncia de tres treballadores de la llar d'infants de Bellver s'està produint un interessant debat a internet sobre el tema, concretament a la pàgina de la notícia de Regió 7.

Es tracta d'un fet força inusual a la Cerdanya, on la penetració d'internet a la vida quotidiana no és gaire freqüent, llevat potser dels més joves. Però això que pares i mares de nens estiguin dicutint un tema polèmic per internet crec qu marca un abans i un després en la petita història dels mitjans de comunicació de la comarca.

Darrerament hem pogut veure sorgir iniciatives molt interessants de mitjans de comunicació cerdans a internet, tant a l'Alta Cerdanya, amb i-cerdanya, com a la Baixa Cerdanya, amb el bloc del periodista Guillem Lluch: Crònica de Cerdanya.

I és que encara que molts sectors cerdans continuïn essent remissos a llançar-se de cap a internet, no estem parlant d'un fenomen futurista, sinó d'una eina de present, que tindrà cada cop més implantació.

Aquest va ser un dels motius principals pels quals vaig obrir el meu bloc: per informar, des d'un punt de vista personal i no exempt de polèmica, de la realitat cerdana. Afortunadament, es van obrint noves finestres -a part de les de la premsa ordinària- que ens permeten aprofundir en el coneixement del dia a dia de la nostra comarca.

Crec que es tracta d'una bona notícia i d'un senyal de normalitat. No podia ser aquell desert informatiu a la xarxa que hi havia fins fa poc. Ara, qui no sap què passa a la comarca, és perquè no vol. Esperem que el nombre i tipus d'iniciatives a tal efecte es vagin multiplicant amb el pas del temps. Tots hi sortirem guanyant.

2 Comments:

At 10:04 a. m., Blogger Núria said...

Molt bé que tothom pugui dir la seva però aquests fòrums o comentaris de notícies són molt perillosos. La majoria parlen des de l'anonimat i es permeten el luxe de desqualificar als altres, dir mentides o afirmacions no contrastades i, fins i tot, s'arriba a l'insult. Una cosa és la llibertat d'expressió i el dret d'opinar i l'altra l'espectacle trist i vergonyós que es dóna en molts d'aquest comentaris.
I no parlo d'aquesta notícia, parlo d'aquest tipus de fenòmens en general.

 
At 10:39 a. m., Anonymous jordi said...

De vegades no es pot ser tant políticament correctes com alguns voldrien i es parla en alguns blocs com es parlaria amb un amic, amb la diferencia que que es diu tot davant de public.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home