01 de setembre 2009

Kilian Jornet

Voldria dedicar-li unes paraules de lloança al nostre heroi local: el Kilian Jornet. Fa poc, es va imposar per segon any consecutiu a l'Ultra Trail del Mont Blanc per més d'una hora de diferència respecte del segon qualificat.

Val a dir que no trobo els adjectius adients per descriure la trajectòria d'aquest brillant esportista cerdà: fantàstic, excel•lent, una màquina, sobrehumà... I és que aquest noi de 21 anys es va imposar amb un avantatge descomunal en una cursa on hi participaven més de 2.500 corredors, que es diu aviat.

Kilian va recòrrer 166 quilòmetres en poc més de vint-i-una hores i mitja. Ja no és només que guanyés, és que una persona capaç d'estar corrent per una muntanya com el Mont Blanc, amb boira, pluja i vent, durant gairebé vint-i-quatre hores seguides ja té de per si un mèrit impressionant. I si a sobre guanya, ja no en parlem!

En fi, el que deia: manquen les paraules per descriure una gesta així que, a sobre, no és una cosa aïllada, ja que Kilian ens té acostumats, potser malacostumats, a guanyar tot el que se li posa pel davant durant tot l'any. Ànims i endavant, campió!!!