14 d’agost 2009

Virtuosisme a Llívia

Dimecres va tenir lloc a l'església de Llívia el primer concert de la temporada d'estiu de la XXVIII edició dels Festival de Música de Llívia. Com sempre, és un plaer anar en aquests concerts per la gran qualitat dels intèrprets i per la impecable organització de l'event.

Enguany, la crisi ha obligat ha reduir el cicle d'estiu a sis concerts, en comptes dels habituals vuit i a concentrar-los en dies alterns. Malgrat això, la qualitat no ha disminuït en absolut, tal i com vam poder veure en el primer concert, amb el conjunt I Musici de Vivaldi i els flautistes Claudi Arimany i Enric Ribalta.

Tot el concert va ser meravellós, però vull destacar especialment les dues peces finals: el concert per a dues flautes de Joahnn Joachim Quantz, que ja havia estat interpretat a Llívia al seu dia per Claudi Arimany i Jean-Pierre Rampal i que va ser un prodigi de virtuosisme, on les notes fluien a velocitats vertiginoses ressonant en la magnífica acústica del temple llivienc.

La segona peça excepcionalment interpretada va ser el Concert de Brandenburg número 4 de Johann Sebastian Bach, seguit d'un parell de bisos preciosos: la versió per a dues flautes del Canon de Pachelbel i La Notte, de Vivaldi.

Esperem poder continuant gaudint els propers dies d'aquests fascinants concerts que ens ofereix la Vila de Llívia.