27 de març 2009

El radar mòbil

Fa poc hem pogut saber que a certs carrers estratègics de Puigcerdà s'instal•larà un radar mòbil per poder enxampar els infractors in situ. La mesura em sembla molt encertada, ja que per alguns carrers circulen molts cops vehicles a grans velocitats i en alguna ocasió s'han patit accidents degut a aquestes circumstàncies.

En tot cas, millor un radar mòbil (o un de fix, ja posats) que no els limitadors de bandes al terra que l'única cosa que fan és tocar els nassos i que no frenen pas els conductors kamikaze que de tant en tant ens visiten, especialment per l'avinguda Catalunya i per l'avinguda del Segre, on darrerament s'ha fet corrent veure gats atropellats.

Si la mesura és recaptatòria o no, en aquest cas, no té gaire importància. Si la gent respecta els senyals de circulació i no excedeix la velocitat permesa, no han de patir per res. No estem en una autopista, on els marges són més variables. Les vies interiors d'una població són molt més sensibles a vehicles circulant a grans velocitats i crec que s'ha d'aplicar una política molt més fèrria i intransigent.

Esperem que aquesta mesura serveixi per reduir la sinistralitat i augmenti la tranquil•litat de circulació dels vianants i dels altres conductors, que es vagi a multar a qui comet excessos i que no sigui una excusa per augmentar d'una altra manera les arques municipals en temps de crisi.

2 Comments:

At 12:27 a. m., Anonymous Albert said...

És curios que un escrit que es fa a favor de l'ajuntament de Puigcerdà, estigui gens comentat.

Cal reflexionar sobre la gent que estem envoltats.

 
At 9:46 a. m., Anonymous Anònim said...

Particularment penso que es bo que es limiti la velocitat dels vehicles. El que em sembla dolent es que la velocitat es limiti a 30 km/h en aquestes vies, doncs pujar la Shierbeck a 30 el que fa es malbé el cotxe, i això no ens ho paga ningú.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home