01 de novembre 2020

La broma del transport públic a Cerdanya

El Departament de Territori i Sostenibilitat anuncia que estudiarà millorar el transport públic a la Cerdanya. Suposo que s’apropen eleccions i s’ha de fer algun anunci que pugui arramassar vots.

 

El cert és que la Cerdanya, almenys la Baixa Cerdanya, és un desastre pel que fa al transport públic entre els diferents nuclis habitats que hi ha. No parlo ja de comunicar el munt de petits nuclis habitats o semihabitats que té el municipi de Bellver amb Bellver mateix, sinó de comunicar Bellver amb Puigcerdà, o Llívia amb Alp, o altres per l’estil.

 

No tenim ni un sistema de transport públic que connecti els principals nuclis amb la capital ni els petits nuclis amb el seu poble de referència. Com a molt tenim algunes iniciatives disperses més o menys lloables a base de taxis alguns dies a la setmana o el bus de la neu per tal que els esquiadors puguin anar a les pistes d’esquí.

 

Al costat francès, a l’Alta Cerdanya, la cosa està millor. Tenen unes quantes línies de bus, i molt barates per cert i el tren groc (no tan barat), però almenys tenen transport públic, cosa d’agrair.

 

Actualment es mira de connectar el sistema francès amb l’espanyol a fi de comunicar una mica millor els dos costats de la ratlla, cosa que fins ara era força impensable. Per sort hi ha fons europeus per aquestes coses i encara ens en sortirem.

 

Però pel que fa a la Baixa Cerdanya, tot i els anuncis interessats de la Conselleria de torn, dubto que millorem gaire a curt termini. A Cerdanya necessites el cotxe (o la moto) si et vols moure una mica. Coses de la baixa densitat de població i de la manca d’interès del centralisme barceloní a invertir a l’Alt Pirineu per al seu desenvolupament econòmic i per tal que els seus ciutadans tinguin uns drets mínimament equiparables als de la gent de l’àrea metropolitana.

 

 

1 Comments:

At 1:18 p. m., Anonymous Jordi said...

La línia 45 del metro aniria be.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home