06 d’agost 2023

Terrasses cronometrades

Comença a ser un clam el debat sobre si les terrasses han d’establir torns per als seus clients. Vaja, si han de limitar el temps que pots estar-t’hi assegut, en una terrassa, en funció d’allò que consumeixis. Una cervesa, mitja hora; unes tapes, quaranta-cinc minuts, etc.

 

Molta gent trobarà la idea espantosa, però mirem-ho desapassionadament. Sobretot a l’estiu, tot i que el nombre de taules a les terrasses s’ha disparat i sembla que ningú no les controla, generalment, amb el bon temps, les trobem plenes.

 

I les terrasses dels bars no són una ONG. Si vols estar assegut prenent la fresca, ves a un banc, que també n’hi ha. Si vols prendre alguna cosa i que te la serveixin, llavors estàs en un negoci i com a tal, té unes normes.

 

Ja em diràs quin benefici treu el bar si t’asseus dues hores per prendre una canya i deixes un miserable benefici, mentre hi ha gent esperant que podria ser que consumissin el doble o el triple que tu i en menys temps.

 

Tampoc es tracta de posar un temporitzador a la taula ni de fotre fora la gent al cap de mitja hora. Ni de consumir i consumir, però és una qüestió de sentit comú. No vagis a una terrassa a l’hora que serveixen sopars (si tenen llicència per fer-ho, que molts se n’aprofiten, també).

 

Si vas a una terrassa, consumeix moderadament, però no t’hi estiguis una eternitat. I si t’hi trobes molt còmode i vols estar-t’hi més estona, demana alguna coseta més. Els amos de l’establiment t’ho agrairan i potser no hauran de traspassar-se o tancar el bar per manca d’ingressos.

 

I si us plau, no vingueu amb la cantarella de “tothom té dret a”, perquè les terrasses són un negoci, no un club social o una ONG, com he dit abans.

 

 

 

6 Comments:

At 1:28 p. m., Anonymous Jordi said...

Va existir un bar a Barcelona que cobrava la consumició depenent del temps d'ocupació de la taula o la barra.
Si no vaig errat, consum ho va declarar i-legal, però la idea es bona.

 
At 6:11 a. m., Anonymous Anònim said...

En un poble com Puigcerda, on s'ha permes fins i tot, ocupar els bancs publics (pl.santa maria, xurreria) per part de terrasses i no queda gaire espai lliure per a qui desitja seure en un banc o passejar pel poble per l'excessiva ocupacio per part dels bars i restaurants, em sembla que un text com aquest, es pixar fora de test. Perl similar a l'escrit sobre els joves que no volen tenir nens...sobretot si l'autor és algú que, precisament no té cap fill.

 
At 6:26 a. m., Anonymous Anònim said...

Ah si, i una coseta que t'oblides d'esmentar...cafes amb llet a 2 euros, tapa de braves a 6,50 e, una cocacola o una clara a 3,50 e minim , en molts locals i terrasses de Puigcerdà... dels preus abusius no cal fer reflexió? Si uns estafen, el client tambe intentara aprofitar-se. Aixo sumat a l'anterior problematica, d'usurpacio de l'espai public (amb tots els problemes de soroll que comporta tambe per veins) no inclina tan la balança cap als pobres restauradors.

 
At 10:46 a. m., Blogger yarhel said...

Sobre els temes d'ocupació excessiva de la via pública per part de les terrasses o sobre preus abusius, ja n'he parlat en altres posts.

No entenc el comentari de parlar de fills sense tenir fills. És obligatori tenir fills per poder-ne parlar sobre el fet procreatiu? A més no dono cap opinió, em limito a constatar un fet ben visible. Per cert, què coi saps tu perquè jo no tinc fills...

 
At 6:00 p. m., Anonymous Jordi said...

Sobre el comentari de la persona anònima, destacar la seva manca de comprensió lectora, com de seguiment d'aquest blog.
Però sobre tot, la manca d'educació al escriure i opinar sobre la vida personal de l'autor.
Gracies pels teus escrits Enric.

 
At 9:21 a. m., Blogger Mark said...

Valuable information! I came across your website by chance, and I'm amazed that such a fortunate coincidence didn't happen earlier. I've bookmarked it.
kitchensside
networkustad

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home