23 d’agost 2010

Llívia conclou el seu festival d'estiu

Un altre any més hem pogut gaudir del Festival de Música de Llívia, amb solistes, orquestres de cambra i cors. Enguany, potser per la crisi, la programació i l'assistència de públic han estat una mica més fluixos, però en qualsevol cas la qualitat ha estat garantida en tot moment.

Vull memarcar especialment els dos darrers concerts: el de l'Orquestra Amadeus de Ràdio Polònia i el de l'Orquestra Mendelssohn de Budapest.

L'Orquestra Amadeus, entre altres composicions, ens va obsequiar amb una versió per a cordes dels Quadres d'una exposició del compositor rus Modest Mussorgsky. Va ser realment sorprenent i espectacular, ja que la versió orquestral sol incloure el vent i la percursió com a elements importants, i l'Amadeus se'n va sortir només amb cordes.

Així, el famós tema del Promenade sonava en un violí i el final orquestral de la Gran Porta de Kíev no desmereixia en absolut a la versió per a orquestra simfònica.

A més a més, ens van oferir tres bisos exquisits, que van concloure la llarga vetllada musical de manera apoteòsica.

Pel que fa a l'Orquestra Mendelssohn, ens van dedicar un concert exclusivament sobre peces de W. A. Mozart. A la segona part, vam poder gaudir dels sons meravellosos de la flauta d'en Claudi Arimany.

Novament els concerts de Llívia han omplert de música i pau les nits llivienques, amb l'excepcional acústica de l'església de Nostra Senyora dels Àngels de Llívia.