10 de febrer 2010

La remodelació del passeig 10 d'abril

Tot i que la remodelació del passeig 10 d'abril no està conclosa al cent per cent, crec que està prou enllestida com per veure quin serà el resultat definitiu.

La meva opinió a grans trets és que ha quedat prou bé i que m'agrada. Però, hi ha un però, hi ha detalls que caldria corregir. Per exemple, els bancs: molt de disseny però poc còmodes i no gaire adequats per la gent gran.

També hi ha alguns elements arquitectònics al terra una mica perillosos, com alguns esgraons inoportuns, que de segur provocarna més d'un ensurt.

D'altra banda, el passeig ha guanyar en amplitud i lluminositat. El fet d'integrar la zona peatonal a un costat, fa que tingui més aspecte de plaça que no pas de passeig. La contra és que la circulació se'ns ha complicat més en un poble amb una circulació ja prou enrevesada.

Pel que fa als arbres, trobo un encert plantar-los ja ben grandets, per minimitzar els efectes del vandalisme, una de les xacres de la nostra Vila. És cert que seran més cars, però no es pot tenir tot.

Finalment, la façana de l'església queda diàfana i es podrà contemplar molt millor l'edifici. No és que em faci gràcia que hagin arrancat les moreres del davant, però suposo que cal un cert equilibri entre l'estètica naturalista i l'estètica monumental. Tant de bo no els haguessin plantat mai, així ara no els haurien d'haver tret.

Suposo que amb el temps, alguns detalls s'aniran corregint sobre la marxa. Ara, només espero que el mercat retorni al lloc on ha estat les darreres dècades, pel bé de tothom.