29 de setembre 2009

Jovent

Fa molts dies que observo amb preocupació el circuit que s'han muntat uns quants joves al pati inferior del Museu Cerdà. Dic que em preocupa per dos motius: el principal, perquè la finca està mal tancada, el mur es troba en estat precari i hi ha un desnivell respecte del terra important, cosa que podria provocar algun lamentable accident entre el jovent. D'altra banda, perquè crec que aquell espai s'hauria de destinar a magatzems del Museu i no a aquestes funcions.

És curiós, tanta plaça i tanta remodelació i al final els joves hauran d'anar de jugar a altres municipis, perquè els estem fotent fora de Puigcerdà. A la plaça Santa Maria i a la dels Herois ja s'ha prohibit clarament que hi hagi skates. Bé, ho trobo correcte, perquè no és el lloc més adient, però potser que ens preocupem una mica per les reivindicacions del jovent i els fem una pista d'skate en condicions. Així no hauran d'anar on Jesucrist va perdre el pedal de la bicicleta a practicar aquest esport.

Com sempre, les reformes urbanístiques es plantegen des del despatx, sense tenir en compte les necessitats reals de la població. Ens oblidem que, antigament, els nens jugàvem pels carrers i no passava res. Avui els hem de tenir continguts en parcs o en llocs especials. Doncs bé, si aquest és el signe dels temps, potser que ens molestem en habilitar espais per a ells.

És clar que la major part del jovent no vota i per tant no són representatius. Els polítics poden prescindir de les seves queixes i necessitats. Els endollem un concert d'algun grup famós per la Festa Major i apa, ja tenim les necessitats de la gent jove coberta per tot l'any.

Una de les queixes recurrents del jovent és que a Puigcerdà no hi ha activitats per a ells els caps de setmana. Sembla que només serveixin per sortir per les nits i consumir alcohol i altres substàncies. De debò que en tan baixa estima els tenim? No hi ha ningú que pugui planificar activitats un diumenge per la tarda per al jovent de la Vila?

Pregunta retòrica, és clar, perquè ja es veu que no. Que consumeixin i que no empipin gaire. Aquesta sol ser la consigna de la major part dels adults respecte del jovent. Després ens estranya que ocupin espais públics o privats i se'ls facin seus o es dediquin a coses potser no del tot recomanables. Però és que sembla que ningú no vetlla gaire per ells.

És cert que sempre està l'esport. Però siguem realistes, no només d'esport viu l'home. A més, la resta de la setmana ja en solen practicar. Crec que calen polítiques actives en l'àrea de Joventut, especialment per als caps de setmana i també cal que hi hagi infraestructures pensades per als joves.

2 Comments:

At 4:03 p. m., Blogger Rafel said...

No hi havia un espai al costat de l'estació?

 
At 8:05 p. m., Blogger Joana said...

Certament ho tenen xungo, no havia caigut en que no voten i per tant no tenen dret a res. Pels nens petits hi ha parcs per tot arreu, amb gronxadors i el que jo sempre he dit "sube y bajas" i aquestes coses, fins i tot als marges de les carreteres s'en poden trobar. Però, pels una mica més grans, no hi ha llocs, una cosa que els agrada, com els skates i no tenen on anar. Deuen pensar que com que ja tenen el mòbil i totes les psp's i plays, ja en tenen prou i que no toquin gaire allò que no sona. Després es queixaran que no s'impliquen.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home