24 de juliol 2009

Una televisió cerdana?

Darrerament he pogut observar com a Televisió dels Pirineus s'emetien cada cop menys notícies sobre la Cerdanya. Inicialment ho vaig atribuir a manca d'interès o fins i tot a manca de notícies, però finalment me n'he assabentat que els trets no van per aquí.

La disminució del pes de la informació sobre la Cerdanya obeeix, simplement, a la manca d'implantació comercial de TV dels Pirineus a la Cerdanya. Dit d'una altra manera: pocs anunciants cerdans, ni públics, ni privats.

És una llàstima, però entenc la seva política de contenció de costos i més quan vivim una crisi econòmica severa. Però penso que es podria haver donat més recolzament a aquesta iniciativa intercomarcal.

Ara, els nostres polítics s'omplen la boca d'una suposada televisió local transfronterera. No ens enganyem: quina viabilitat econòmica pot tenir si un projecte, amb un àrea poblacional molt més gran com és TV dels Pirineus, no ha arrelat a la comarca?

L'única solució és abocar una gran quantitat de diners, cosa que pel que em penso, ningú no està disposat a fer. Crec que necessitem una televisió local, però és difícil que amb la Cerdanya només cobrim costos i menys que pugui ser un negoci rendible i atractiu per als possibles inversors.

La televisió és cara: llicències, antenes, platós, periodistes, personal tècnic i auxiliar, càmeres i una bona gestió comercial i informativa. Qui paga tot això? Crec que s'ha desaprofitat una bona oportunitat amb TV dels Pirineus, tot i que encara hi som a temps.

I que consti que jo no tinc cap relació de cap tipus amb aquesta empresa, simplement ho dic des de la perspectiva d'un ciutadà que vol estar informat de la realitat local amb una certa puntualitat.

2 Comments:

At 10:37 a. m., Blogger Joana said...

A veure si ho he entès, la TV Pirineus, que la trobo força interessant, deixarà d'emetre a la Cerdanya, però no a la resta de territori. A Cerdanya no hi ha interès, però en volen fer una altra més local, les teles locals, no sé pas com poden seguir endavant, perque jo la primera, no les miro, i com jo, no conec gaire gent que les miri, si més no, per aquí Barcelona.

 
At 10:52 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

No, no és que deixi d'emetre a la Cerdanya, sinó que cada cop posa menys notícies sobre la Cerdanya.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home