21 de gener 2024

Hoquei gel femení

Ahir al vespre vaig anar a veure el partit d’hoquei gel femení sènior entre el Club Gel Puigcerdà i Las Quimeras.

 

Fa temps que m’hi vaig afeccionar a l’hoquei gel masculí, fa molts anys, però recentment he descobert l’hoquei gel femení i trobo que m’agrada moltíssim.

 

El joc és molt diferent. Potser no és tan ràpid ni amb tanta tècnica, però està prohibit carregar, hi ha molt poques expulsions i es nota moltíssim l’absència de testosterona a la pista, ja que hi ha poques baralles i situacions violentes. És un joc més suau, més fluid i trobo que està molt bé.

 

Naturalment, ja sabem que en aquest país, l’esport femení, tot i el gran esforç que fan els mitjans de comunicació darrerament, continua essent molt minoritari. En aquest partit, les grades estaven força buides, a diferència d’allò que passa amb l’hoquei sènior masculí.

 

És una llàstima. Particularment, us recomano que ho proveu. També tot depèn de per què hi aneu a l’hoquei, és clar. Si el que voleu són merders, llavors no cal que hi aneu, perquè us decebrà.

 

Una altra cosa que em va cridar positivament l’atenció és que bona part de l’equip sènior masculí estava a les grades animant les noies i ho feien amb molt d’èmfasi.

 

Recordo que quan va començar l’hoquei femení, tenien a les noies poc menys que com a animadores de l’equip masculí. Per sort, la cosa s’ha igualat i ara tothom anima a tothom. Que és el que ha de ser.

 

En fi, l’hoquei gel és un dels trets distintius de Puigcerdà i de la Cerdanya. Forma part del nostre ADN i cal que contribuïm a donar-li suport i les noies no poden ser l’excepció.

 

 

2 Comments:

At 11:27 a. m., Anonymous Jordi said...

Ens posarem a jugar a hockey, tú, jo, Gael, Rogeli i Rubén

 
At 1:58 p. m., Anonymous Anònim said...

Excelente reflexión, yo este año ya he dejado de ver la NHL (llena de anuncios y simulacros de peleas) por la PWHL la cual recomiendo mucho. Este es el ultimo partidazo que disfruté este finde: https://www.youtube.com/live/rPpmxtQCcZ4?si=scvmgtO5xTTakn9L

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home