10 de setembre 2023

Sobre la por

Contestaré aquí alguns dels comentaris que s’han fet al meu anterior escrit sobre els problemes de convivència i de delinqüència al centre urbà de Puigcerdà.

 

Per començar, hem de sumar un altre acte de violència al passeig 10 d’Abril l’altra nit. Una dona detinguda presumptament per atacar a una altra, amb una ampolla. Per desgràcia, un cas més. Aquest cop, però, la policia va intervenir.

 

El problema que patim no ve d’ara. Està molt bé això de llançar les culpes al govern municipal actual, però a veure, que la cosa ve de molt més lluny.

 

En primer lloc, el problema prové tant de la manca d’efectius de la policia local, com dels Mossos d’Esquadra. Personalment, vaig ser-hi present en una reunió en què al llavors conseller d’Interior, Miquel Buch, se li demanaven reforços per la Cerdanya. Ell s’hi va comprometre, però han passat anys des de llavors. Ara diuen que ens envien reforços, a veure si és veritat i serveix d‘alguna cosa. Pel que m’han dit, no són tants i venen a fer pràctiques. A veure quant duren, doncs.

 

A la policia municipal de Puigcerdà també hi ha hagut problemes amb el nombre d’efectius. No penso posar-m’hi al vesper de qui és la culpa, perquè la culpa és molt negra i no la vol ningú. Però està clar que l’administració municipal anterior, alguna en devia tenir.

 

Puigcerdà ha patit tant un procés de gentrificació com de degradació del centre urbà. Això no és culpa de cap govern. És la dinàmica actual una mica pertot arreu. Ara bé, això no vol dir que no es pugui fer res. Hi ha mesures econòmiques, fiscals i d’ordre per evitar certs problemes, que aquí han brillat per la seva absència. No s’ha fet gaire cosa, per no dir que res.

 

El meu patir és si, ara, amb el nou govern, es farà alguna cosa i si serà suficient. No crec que l’actuació del govern municipal, per ferma i decidida que sigui, arrangi tota la problemàtica: és massa profunda.

 

Per tant, crec que calen mesures molt més dràstiques. El primer que hauria de fer, segons el meu parer, el govern municipal és parlar amb els principals agents socials i econòmics del poble i demanar idees i la seva opinió sobre el problema, cosa que sempre va bé. Els veïns sempre tenen una idea més propera d’allò que passa a casa seva.

 

Després, elaborar sense presses, però sense demores innecessàries, un projecte sòlid i pactat, si cal, amb administracions superiors, perquè em temo que sols no ens en sortirem.

 

I naturalment, en acabat, tirar endavant, caigui qui caigui, peti qui peti.

 

Finalment, sobre les crítiques anònimes que he rebut perquè “milito en el partit que actualment ostenta l’alcaldia de Puigcerdà”, les trobo molt poc sòlides. En efecte, hi milito, però no tinc cap responsabilitat, poder, ni càrrec, així que em sembla que esteu llançant pedres a la persona equivocada.

 

En tot cas, parleu amb els regidors, que potser sí que us podran atendre i tenen alguna possibilitat real de canviar les coses. Jo em limito a dir el que opino i poca cosa més.

 

 

1 Comments:

At 9:41 p. m., Anonymous Anònim said...

Quan algú vota, recolza, publicita, milita etc un partit , associació, agrupació (el que sigui). Si, n'està formant part. Si, té una part de responsabilitat amb el que fa aquell grup. Per això també existeix la responsabilitat del consumidor, és a dir, l'impacte per molt petit que sigui en les nostres eleccions. I militar un partit vol dir que votes, hi contribueixes economicament i en general, hi participes. És lògic que davant de les múltiples queixes que escrius algú assenyali la incoherència de tot plegat, és més, a les crítiques els manca molta profunditat, possiblement per aquest esbiaix. Dit això, a gaudir del que s'ha votat. Puigcerdà fa veritable pena. I ho seguirà fent, perquè governa la mateixa corruptela. Dit això, no val gaire més la pena insistir, l'autocrítica comença per un mateix també.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home