27 de novembre 2021

Com en som, de finolis!

L’altre dia, el nostre benvolgut meteoròleg i prohom mediàtic del país, l’Eloi Cordomí, va anar a passar uns dies a Banyoles i va fer una fotografia de l’estany on, per error, apareixia un ocell mort. Mare de Déu santíssima! Quin enrenou que es va muntar!

 

Fins i tot el pobre noi va haver-se de disculpar tot al·legant que no l’havia vist i que se li havia colat. De debò hem arribat a aquests extrems d’idiotesa i de papanatisme? I què, si sortia un ocell mort a la foto? Que no es moren els ocells? Que se’ns indigestarà el sopar per veure un descendent mort dels dinosaures més que no per les tragèdies humanes i de tot tipus que veiem cada dia per la petita pantalla? De debò ens hem tornat tots leros?

 

Un altre exemple, que no té res a veure, però que també demostra en quina mena de societat estranya ens estem acostumant a viure. Sovint esmorzo en una granja, que no és aquell lloc on els pollastres es passegen crus, tot i el nom. Bé, doncs l’altre dia, un senyor va demanar un cafè amb llet i, entre tímid i poruc va preguntar:

 

-          La llet, la teniu sencera?

 

Vaja, “la llet, la teniu normal, la de tota la vida, la que surt de la mamella de la vaca i es tracta mínimament?”.

 

A on hem arribat que la gent pregunta si hi ha llet normal? És clar, entre la llet semidesnatada, la desnatada, la de soja, la d’avellana, la d’arròs, la de civada i la de card borriquer, ens hem tornat tots tan finolis que la cosa fa riure.

 

Recordo la gloriosa escena de “El nan roig”, on l’ordinador de la nau diu que la llet de vaca s’ha esgotat fa segles i que ara les màquines expenedores serveixen llet de gossa, que és molt diürètica i que té l’avantatge que té el mateix gust fresca que passada.

 

Doncs això, nanos, nanes i nanis: deixeu-vos de romanços i preneu la llet que us surti dels daixonsis i si en una foto surt un bitxo mort, mira, mala sort per a ell, però no crucifiqueu el pobre autor, que ens cruspim cada dia centenars de milers de pollastres morts i ningú no piula.