24 de juliol 2020

Els sans aires de Cerdanya


Aquest matí, una amiga meva s’ha trobat amb una parella de turistes (o segons residents) que no portaven mascareta pel carrer i els ha recordat que això era obligatori.

La resposta ha estat contundent:

-       No portem mascareta, perquè amb els aires purs que teniu aquí, no en necessitem

Oidà! I és clar que sí! Ara el problema no és el coronavirus, sinó els aires bruts de la ciutat. A la Cerdanya tenim uns aires força decents i per tant no hi ha risc de contagi. Chapeau! Aquesta és la nova doctrina virològica, que en prengui nota la Generalitat! Més ventiladors gegants a l’àrea metropolitana de Barcelona i assumpte solucionat!

Això de l’aire sembla que porta més cua d’allò que ens pensem. Ara s’ha posat de moda anar al metge per demanar que els estengui un certificat segons tenen problemes respiratoris i queden exempts de portar mascareta.

La picaresca humana és il·limitada. El que m’emprenya és aquesta manca d’empatia, aquesta egolatria tan profunda que fa que determinades persones es pensin que es troben per sobre dels altres i que a ells no se’ls apliquen les normes.

Perquè una cosa és cometre una petita infracció, deixar-se la mascareta al cotxe o alguna cosa menor i una altra és tenir el morro d’anar al metge a fotre’l en un compromís per pura malícia.

En fi: cosas veredes amigo Sancho