15 de maig 2020

Si no pots amb el teu enemic…


Ahir vaig llegir a internet una notícia que trobo fabulosa i que volia compartir amb tots vosaltres. Resulta que un apicultor turc, un tal Ibrahim Sedef, cansat que els ossos se li mengessin la producció de mel, tot i els paranys que els parava, ha decidit canviar radicalment d’estratègia.

La solució que ha trobat aquest brillant comerciant és instal·lar càmeres nocturnes per filmar els ossos. Els posa unes mostres de mel de diferents qualitats i preus i ho filma. Així fa publicitat dels seus productes.

I sembla que els ossos són uns excel·lents gurmets. Per exemple, la mel més barata, feta a partir de les flors de cirerer, ni la tasten. En canvi, la mel de varietat Anzer, la més cara, la devoren. Aquesta mel es ven a 275 euros el quilo. Digues-los tontos!

Us deixo aquí el link:


Una cosa semblant ha passat al nord d’Espanya, lloc tradicional de la presència del llop. Molts establiments rurals ofereixen poder escoltar en viu l’udol nocturn del llop i sembla que estan tenint un èxit enorme.

En fi, no dic que la convivència entre els grans carnívors com l’os i el llop sempre es pugui solucionar així. També hi ha inconvenients. Però de vegades, quan no s’hi pot fer gaire cosa, és bo de provar de canviar d’estratègia. Alguns ho han fet i prou bé que se’n en surten!