30 d’abril 2009

Buggie buggie

Voldria cridar l'atenció sobre un fet preocupant cada cop més comú a la Cerdanya. La proliferació de vehicles sorollosos que circulen pel mig de la plana, especialment pels camins paral•lels al riu Segre, entre Bolvir i Isòvol, conduïts molts cops per nens!

A part de l'evident il•legalitat que un nen condueixi un vehicle de motor com és un quad o un buggie, és un perill per la seguretat pública i per als mateixos conductors dels aparells en qüestió i una inconsciència total.

No entenc com pot haver pares als quals els faci fins i tot gràcia deixar que els seus fills petits condueixin aquest tipus de vehicles. Senzillament, ho trobo indignant. A més a més, s'està malmetent una zona específicament protegida, com és la ribera del Segre, erosionant els camins i introduint-hi contaminació química i sonora.

Suposo que són els mateixos pares que després es queixen del soroll que fan les esquelles de les vaques o de les campanes dels campanars, però quan el soroll el fan ells o els seus fills, llavors miren cap a un altre costat.

D'altra banda, allò que podria haver estat un magnífic passeig caminant, en bicicleta o a cavall pot acabar en desgràcia si et topes amb un vehicle d'aquests conduït per algú poc experimentat i amb ganes de gresca.

La plana cerdana és un ecosistema fràgil i sensible, no un camp obert per anar a fer animalades i on ho regeix cap llei. Però la manca de vigilància policial (o forestal, no sé de qui són les competències) ha convertit aquest espai en un campi-qui-pugui.

Espero que algú en prengui nota i determini les accions oportunes a realitzar o aviat, si volem anar al riu, haurem d'anar protegits en un vehicle cuirassat.

1 Comments:

At 3:54 p. m., Anonymous jordi said...

Tot pel turisme, si es que així ens va.
En el tema dels quads, dir·te que no estan obligats a passar ITV, per tant poden fer tot el soroll que vulguin. Això si, al davant de casa seva no i menys tenir vaques.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home