02 de setembre 2023

Valoració de l’estiu

Després de la Festa de l’Estany, enguany accidentada i passada per aigua, es pot considerar que l’estiu festiu puigcerdanès es pot donar per acabat. Encara queden el 8 i l’11 de setembre, però el gruix de festes ja s’ha acabat. I també les gentades. Toca fer una mica de valoració de l’estiu.

 

En primer lloc, hem patit diverses onades de calor, cosa que ens ha condicionat algunes activitats. Això podem esperar que en comptes de ser una cosa accidental, esdevingui la norma. Per tant, ho hem de preveure.

 

Altrament, tot i que hem tingut molta gent a la comarca, sembla que a Puigcerdà venen més aviat a passejar a darrera hora i consumeixen menys, però tot acaba col·lapsat. Fins i tot els supermercats han notat un decrement de les vendes. Alguna cosa falla, no trobeu?

 

Les activitats culturals i festives continuen superposant-se durant el mes d’agost, de tal manera que és impossible anar-hi a totes, encara que es vulgui, perquè moltes coincideixen. Tanmateix, algun dia no hi ha activitats, per la qual cosa podem concloure que estan mal distribuïdes. Com ja sabeu, a aquest fenomen l’anomeno “l’estrès cultural”.

 

Pel que fa a la distribució física de les activitats a la Vila, es fan moltes coses al centre (places Santa Maria i Herois i alguna cosa a les places Cabrinetty i del Call) i poca cosa a la resta. Curiosament, les terrasses i els bars no responen com ho feien altres anys i tendeixen a tancar molt d’hora, per la qual cosa, la gent que surt es troba que no pot gaudir-ne, perquè estan tancats o els fan fora. Jo mateix m’hi he trobat diversos cops.

 

Tampoc cal que digui que les terrasses ocupen l’espai públic de manera inescrupolosa, que no totes paguen el que correspon a les taules que tenen i que algunes, fins i tot, es troben en situació irregular. Pot ser que l’Ajuntament hi posi ordre.

 

Sembla que l’Ajuntament torna a apostar per fer fires a la Vila. Novament, insisteixo que estaria bé que les reparteixin per tot el poble i per tot el municipi. Sempre hi haurà gent a favor i gent en contra, però, si es reparteixen, serà més fàcil acontentar molta més gent.

 

Un altre factor que cal considerar és la durada de les festes. Cal acabar a les sis de la matinada? Això ens atrau un públic de borratxera, que després crida, es pixa i vomita pertot arreu, entre altres llocs, als ascensors, que presenten un estat de deixadesa i brutícia molt lamentable. Cal tenir en compte que molta gent els fa servir per desplaçar-se a treballar o per anar a casa seva i que han de patir aquestes inclemències.

 

La deixadesa general continua igual. Si li afegim que la calor fa que la brutícia faci més pudor encara, no cal dir que el poble presenta, durant l’estiu -però no només a l’estiu- un estat de neteja molt lamentable.

 

En fi, que crec que hi ha força coses a millorar. També se’n fan de bones, però sovint les dolentes eclipsen les bones, així que pot ser que els responsables municipals s’hi posin de valent. Els cent dies de tolerància s’acaben i no es veu cap millora sensible per enlloc.

 

 

 

4 Comments:

At 11:28 p. m., Anonymous Jesus valiente said...

Completament d acord Enric

 
At 11:21 a. m., Anonymous Núria said...

Fa temps que l'aspecte de la vila és molt lamentable. I, certament, no sembla que les coses hagin de millorar a curt termini

 
At 1:25 p. m., Anonymous Anònim said...

Només faltaria que l'administració fes coses bé, teòricament és la seva obligació i per això cobren (encara que en altres èpoques han administrat més els interessos personals que els públics, però això és un altre tema).

Deixem passar cent dies de gràcies i que vegin l'estat de la situació de la Vila, però ha arribat un punt que si no alcem la veu per demanar canvis i critiquem tot el que es fa malament, ens enfonsarem.

Que tinguem sort.

 
At 9:04 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Vamos por partes.
Tema supermerdados y que se note la bajada de compra. Una vez más parece que no vivieses en la comarca. Como dato informativo, el área de influencia de Bellver tiene ahora 2 supermercados que contemplan de forma holgada las necesidades de los veraneantes, lo que significa menos gente en Puigcerdà en general. Otra cosita Enric, ¿te parece mal que los bares y restaurantes cierren más temprano? ¿o debería decir, te molesta que al fin se respete algo más a sus trabajadores? En cuanto al ruido...espectaculos hasta las 6 de la mañana...es verdad, lo único que fomenta es acrecentar el consumo de alcohol e incivismo. Pero una vez más te señalo...son cosas que se pueden cambiar, para algo existen los movimientos sociales y también los juzgados si hace falta. Pero de momento amigo mío...yo no me quejaría tanto, es TU partido, TU gente la que gobierna...si has votado continuismo no pidas peras al olmo.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home