04 de setembre 2023

Por

En el centre de Puigcerdà, comencem a patir, des de fa mesos, situacions realment esperpèntiques. Els veïns no poden dormir, molts estan atemorits, se senten amenaçats i, de fet, molts cops, són directament amenaçats per un grup d’ocupes violents que han pres el centre de la Vila i tenen com a centre “d’operacions” la mateixa plaça de l’Ajuntament. Davant dels morros de les autoritats “competents”, a pocs metres de la seu de la policia municipal.

 

Moltes matinades i, de vegades, a qualsevol hora del dia, es pot sentir música estrident a tot volum procedent dels pisos ocupats, que no deixen dormir els veïns. Si se’ls retreu qualsevol cosa, es posen agressius i es dediquen a cridar, insultar o rebentar portes. Els veïns, molts cops, gent gran, tenen por.

 

A segons quines hores, no es poden utilitzar els ascensors perquè o hi ha gent dormint a dins o ha passat el borratxo de torn i hi ha vomitat.

 

Alguns d’aquests “simpàtics” elements es dediquen a anar als esdeveniments esportius de la comarca a veure si poden captar nous “clients” entre la gent jove per vendre’ls droga. I mentrestant, què fan les autoritats?

 

Quan algun veí avisa la policia, aquests venen i miren de calmar els elements problemàtics. I ja està. Quatre copets a l’esquena i fins a la següent.

 

Ens estan fotent fora de casa nostra. Es veu que els (presumptes) delinqüents tenen més drets que la gent honrada que s’aixeca cada dia de matinada per anar a treballar i se’ls troba borratxos i drogats, barallant-se entre ells, en actituds agressives i ningú no els pot dir res.

 

Què ha de fer la gent? Passar per un altre lloc, donant una llarga volta? Igualment te’ls trobes en altres indrets. És un problema de tot el centre del municipi, amb pisos ocupats, pisos pastera que cauen a trossos, sense condicions d’habitabilitat. Passar per segons quins carrers a partir d’una determinada hora fa por. A això hem arribat?

 

Sempre hi ha hagut elements conflictius, però potser mai no hi ha hagut tants ni se’ls ha tolerat tant. Els robatoris a les llars han augmentat. Tampoc sembla que hi hagi molta gent preocupada. Però és clar, quan ets part de la classe privilegiada i vius en una zona allunyada on aquestes coses no passen, ho veus d’una manera molt diferent i la teva urgència és relativa.

 

Algú hi pensa posar remei o hem d’esperar que algú prengui mal i acabi a l’hospital o, pitjor, al cementiri?

 

 

9 Comments:

At 7:54 p. m., Anonymous Anònim said...

La gent de Puigcerdà ha anat abandonant el centre, on en general, només queden pisos petits, vells, foscos i sense plaça d'aparcament. Han anat a viure a la perifèria de la vila i altres municipis on tenen més espai. Fins aquí és lícit.

En paral·lel, els últims 8 anys l'ajuntament no sé ben bé a què s'ha dedicat. He visitat pobles de mida similar a Puigcerdà, sense turisme ni llicències de construcció, i els tenen molt més ben nets i arreglats.

Crec que a Puigcerdà podem aplicar la teoria que dels vidres trencats relacionada amb l'incivisme. Tenim alguns carrers mal il·luminats, de vegades, els fanals funcionen quan volen, tenim voreres amb escocells sense arbres des de fa més d'una dècada. Veig els tests del carrer major amb quatre arbusts desmanegats. Podem parlar de tots els contenidors vells soterrats ocupant espai juntament amb els nous: plaça del sol, carrer coronel molera etc...

Al final, tot ajuda a crear aquest clima. Ara mateix, Puigcerdà és un municipi de segona divisió.

 
At 9:39 p. m., Anonymous Anònim said...

Jo tb penso el mateix!!!!

 
At 6:22 p. m., Anonymous Anònim said...

Quin FUTUR per Puigcerdà tu... segur que JUNTS ens en sortim... o no. De fet, alguns membres del consistori ja s'hi deuen sentir com a casa, entre alcohol i drogues (o les dues coses a l'hora). Son igual d'incívics. Preguem a la Mare de Déu de la sagristia.

 
At 8:54 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Al leerte me da la sensación que vives aquí pero olvidas como funciona el sistema.
Un uniformado puede actuar con"golpecitos" a la espalda o actuar con rigor y energía según la ocasión. Pongamos la segunda. El sujeto es detenido y posteriormente puesto ante el juez, que, como máximo, le anota una perla más a la larguísima lista de detenciones por delitos varios que este lleva. Mientras no mejore el sistema judicial, las fuerzas del orden están de manos atadas. En cuanto al incivismo y la parálisis del ayuntamiento...no veo de qué te asombras y quejas, es TU partido, TU alcalde...lo que has votado....así que...amigo mío...si ya sabías que votabas más de lo mismo ahora nada

 
At 10:31 a. m., Anonymous Anònim said...

Es dedica molt diner públic per cridar el mal i massificat turisme de la gent de Barcelona, però en arreglar aquesta situació els responsables sempre miren a una altra banda! Caldria una bona neteja dels polítics que tenim, que no foten ni brot pel que realment és necessari!!!

 
At 10:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Fa molt de temps que es denuncia els problemes d'inseguretat, d'ocupació de pisos, d'incivisme, soroll i del passotisme municipal imperant, per començar falta de policia local a les nits. Quan hi ha merders molts cops s'avisa a la policia municipal i ni apareix. I res canviara, perque continuen governant els mateixos. Fa dos anys ja es denunciava casos similars i greus a pl.del rec i pl. Cabrinety, ja s'avisava cap a on derivava tot. Trist però, ara a menjar-s'ho amb patates.

 
At 10:03 p. m., Anonymous Anònim said...

Pues si. Mucha razon. Escribe como si se fuera algo nuevo la dejadez y descontrol en Puigcerdà fomentada por el partido en el que milita y apoya. No hay por donde cogerlo.

 
At 1:26 p. m., Anonymous Anònim said...

Ho tenim difícil quan la prioritat es invertir els diners publics en Festes i festetes no pot ser que 13 regidors nomes es dediquin a mirar la nomina

 
At 4:04 p. m., Anonymous Anònim said...

També s'hauria de parlar de quin tipus de feines i estudis impulsen les administracions d'aquí. Cursos de cuiners, cambrers... ( i també alguns d'auxiliar d'infermeria pq sinó tiondrien problemes per mantenir la residència i aquí sí que ja petaria tot). Han plantejat fomentar estudis de valor afegit?
tot va relacionat amb la deixadesa a la què hem arribat ara.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home