10 de febrer 2010

Tots amb Terra

Me n'alegro moltíssim que des de l'Ajuntament de Puigcerdà es vulgui donar suport a l'esportista olímpic cerdà Ferran Terra. Ja es va fer amb anterioritat amb altres esportistes com Núria Muntané o José Antonio Hermida.

Per fi sembla que algú sí que és profeta a la seva terra. Vivim en un país molt envejós. Encara recordo amb vergonya quan Hermida va guanyar un dels seus primers títols i el va oferir des de la balconada de l'Ajuntament. Jo era cap al final de la plaça i vaig sentir coses d'ell que no penso repetir en públic. Porca enveja.

Però suposo que els temps canvien i, al menys, des de les institucions es vol promocionar els valors locals. Tampoc perdem de vista que falta un any per les eleccions i que qualsevol ocasió és bona per fer-se la foto de rigor.

En tot cas, crec que hem d'aprendre molt d'altres llocs del país on quan tenen un valor esportiu o artístic, s'hi aboquen i l'apoien fervorosament. Aquí, aquestes coses, costen de veure.

En més d'una ocasió, la plaça de l'Ajuntament ha restat semibuida davant de l'oferiment d'un títol per part d'un equip local o d'algun campió i el desinterès de la premsa regional tampoc hi ha ajudat.

Esperem que les coses, realment, canviïn per a millor i puguem tenir ocasió d'animar els nostres quan tinguem l'ocasió.