15 de febrer 2010

Brossa mental

Puigcerdà és dels pocs municipis que no reciclen la fracció orgànica. No és per falta d'interès de l'Ajuntament, ni perquè no hi hagi recollida selectiva en contenidors específics. El problema és que una part gens negligible de la població no fa servir correctament els contenidors de brossa orgànica i hi aboca tot tipus de residus. Després, quan aquests arriben a la deixalleria, el contingut de matèria no orgànica és tan alt, que ens els rebutgen.

No entenc com és possible que a tot Catalunya estigui funcionant aquest sistema més o menys bé i aquí a Puigcerdà no hi hagi manera. Tan tonta és la gent que no sap diferenciar un contenidor d'un altre? Desídia? Passotisme?

El resultat és que acabem pagant justos per pecadors. Suposo que s'haurà de tornar a reiniciar tot el procès i posar sancions efectives a aquelles persones que resultin enxampades emprant incorrectament els contenidors.

No acabo d'entendre per què tot ha d'acabar amb sancions, però sembla ser que és l'única cosa que funciona, que les campanyes d'informació i de sensibilització són sistemàticament ignorades i que tothom fa la seva passant de tot i de tothom.