27 de maig 2022

Coixins berlinesos

Heu sentit mai a parlar dels coixins berlinesos o, simplement, berlinesos? Antigament, se’n deien “guàrdies tombats” o reductors de velocitat. Es tracta de “petites” elevacions a l’asfalt d’un carrer o carretera per tal que els vehicles que s’apropen, frenin, a risc de deixar-se els baixos, si no ho fan.

 

A Puigcerdà tenim uns quants. Per exemple, davant del pas de vianants del quarter de la Guàrdia Civil. N’hi ha dos, posats amb força mala bava, tot i que correctament senyalitzats, això sí.

 

Ara acaben de posar un parell més a l’avinguda del Segre, davant d’aquella rotonda el·líptica coneguda popularment com la “güevonda”, per la seva forma ovalada. Aquests estan molt mal disposats, ja que facis el que facis, llepes, perquè ocupen la major part del vial, però no tot. Naturalment, hi ha qui els intenta evitar, sense aconseguir-ho, és clar. Però si tractes de passar-los pel mig, el resultat tampoc és gaire galdós.

 

Però qui s’enduu el premi gros són una mena de reductors de velocitat ubicats a la sortida de Vilallobent, a la carretera en direcció a les Pareres. Facis el que facis, encara que vagis a 10 km/h, rasques els baixos del cotxe. A sobre, estan fets amb materials molt durs, cosa que pot provocar fàcilment un accident o una destrossa al vehicle.

 

No sé de qui va ser la genial idea de posar-los. És que no han rebut cap queixa dels veïns? O és que no passen mai per allà? Possiblement, sigui el segon.

 

M’estalvio de fer comentaris addicionals sobre l’estat del vial que comunica Vilallobent amb Puigcerdà, sobre el pont de la Vanera que cau a trossos (recentment adobat), els reductors a traïció de la variant d’Age o del pont de la Granota, els estrets marges de prop del mas Florensa, etc.

 

Un altre mètode molt bonic per reduir la velocitat és posar un senyal de tràfic. En principi, la gent el sol ignorar. Si poses un radar pedagògic, o sigui, un que no multa, augmenta l’efectivitat. Així, a la pujada de l’avinguda Schierbeck n’hi ha un que t’informa de la velocitat a què vas. En teoria, en aquell tram, la velocitat màxima és de 30 km/h, però si intentes anar a aquesta velocitat, el més probable és que se t’aturi el cotxe o que directament s’ofegui.

 

El següent pas és posar un radar de veritat, dels que engruixen les arques municipals i treuen punts del carnet de conduir. Com a Llívia o la Molina.

 

Ja veieu que si l’autoritat “competent” vol que reduïm la velocitat de circulació, té mètodes de sobres per a aconseguir-ho.