12 de desembre 2021

La covid-19, fum, fum, fum

Que això de la pandèmia està propiciant accions governamentals força ridícules ho podem veure amb el nou passi obligatori.

 

Resulta que quan entro en un bar, m’han de controlar si estic doblement vacunat, però jo no puc saber si l’amo del local o els cambrers/eres estan vacunats. No els puc demanar el passi i si ho faig, no estan obligats a ensenyar-me’l. De fet, no estan obligats a estar vacunats.

 

Ja no entro en el simple fet que en un bar mitjanament ple, el responsable no s’estarà perdent el temps demanant els passis. La pela és la pela. I encara que l’amenacin amb escorcolls aleatoris dels mossos d’esquadra, tenint en compte els pocs efectius que hi ha a molts llocs i l’enorme quantitat de locals que hi ha al país, poden estar ben tranquils.

 

Després tenim el transport públic. Allà, amb gent atapeïda i un ambient molt tancat, no s’exigeix cap control de vacunació. Teòricament, s’ha de portar la mascareta i si algú no la porta, què? A garrotades?

 

Tinc temporalment la mare en una residència. Allà, em demanen el passi, em fan omplir un formulari i em miren la temperatura. Qui vigila els vigilants? Estan les infermeres i els infermers i els auxiliars vacunats? Algú ho controla? Tant se val: no és obligatori.

 

Si us plau, estimats governants de pa sucat amb oli: feu normes amb cap i peus o no us estranyi que la gent les passi pel forro. És la cosa més normal del món.

 

I pot ser que penseu menys en restringir les llibertats de les persones i us preocupeu que la gent d’Àfrica i Àsia tinguin vacunes i així el nombre de mutacions perilloses cauran en picat. Aquí poca cosa podem fer.

 

Ara toca vacunar els nens petits. Després ens vindreu amb la tercera dosi per a tothom. I llavors, què? La quarta dosi, la cinquena…? Si ens vacunem un cop l’any, d’acord, és com posar-se la vacuna contra la grip, però tot allò que passi d’això, crec que és excessiu.

 

Total, tampoc és que seguiu gaire els consells dels epidemiòlegs. Toqueu d’oïda i poca cosa més.

 

A Espanya, amb tot el que he patit, encara no han aprovat una llei de pandèmies que unifiqui una mica el caos en què vivim. A què estan esperant? A una altra pandèmia pitjor que aquesta?

 

En fi, com molta gent, començo a estar cansat de tanta restricció irracional. Vacuna i mascareta, fins que la cosa millori, d’acord. Però deixeu de fer reglaments estúpids que tenen una efectivitat molt limitada.

 

Finalment, ja que estic reflexionant sobre el tema, hem tingut a Cerdanya uns quants ponts en què ha pujat una marabunta de gent. S’han disparat els índexs per això? Doncs no. Almenys, no més que a la resta del país o de manera gaire diferencial. De fet, fins fa ben poc, érem de les comarques amb índexs més baixos.

 

Sembla que la gent que ens visita o no estan afectats (?) o que la vacuna funciona i estan vacunats. No cal que patim més del normal.

 

I ara, a veure si podem passar un Nadal una mica normal, que ja toca.

 

 

 

2 Comments:

At 8:58 p. m., Anonymous Jordi said...

Imagina que el policia que te que controlar als que controlen, tampoc està vacunat.
Ja fem festa grossa.

 
At 12:49 p. m., Blogger Unknown said...

Com sempre tens tota la raó és incoherent tot plegat.i nosaltres els restauradors gen de mossos

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home