25 d’agost 2020

Les dues cares de la tecnologia

 Al municipi de Prats i Sansor s’han vist desbordats per una nova moda: un munt de joves, de l’ordre de quatre-cents, es reuneixen en un descampat proper al Segre per escoltar música i beure alcohol. Pel que es veu, la major part són cotxes de gamma alta. Ens podem fer una idea de l’avifauna que s’hi congria.

 

Els Mossos creuen que aquestes reunions es convoquen a través de grups privats de whatsapp o similars, per la qual cosa resulta molt difícil d’interceptar-los fins que es concentren en un punt i comencen a fer xerinola.

 

En una altra època això no seria especialment preocupant, però en la situació en què vivim de pandèmia global, es tracta d’un acte irresponsable. No ens enganyem: ho fan per això. Com que les discoteques tanquen d’hora i solen tenir uns mínims controls, han trobat la sortida simple per fer de les seves.

 

Si per mi fos, ja es podrien infectar tant com volguessin. El problema és que la major part d’ells seran asimptomàtics i li passaran el virus a persones més vulnerables que ho tindran molt pitjor. Però és clar, això els importa un be negre amb potes rosses.

 

Les noves tecnologies són meravelloses. Però igual que van servir per organitzar coses com el Tsunami Democràtic i altres fenòmens similars, també serveixen per organitzar botellons o festes rave. És la mateixa tecnologia i la mateixa finalitat: escapar de l’ordre establert.

 

Si quan es feia servir per a una cosa ens picàvem l’ullet i ens en rèiem, ara no podem condemnar-los per fer exactament el mateix. Algú em dirà que la finalitat és molt diferent. Bé, és qüestió d’opinions. I es veu que no tothom opina el mateix.