27 d’abril 2020

Hordes d’inconscients


Ahir al matí, vaig poder veure com alguns veïns meus sortien al carrer amb els nens, a passejar. Alguns portaven mascareta, altres no. Fins aquí tot correcte. La sorpresa va ser que de guardar distàncies de seguretat, res de res. A sobre, es paraven a xerrar entre ells com si no passés res.

Aquesta imatge s’ha vist repetida i amplificada per les xarxes socials a les grans ciutats del país. Sembla que la gent no ha entès que el confinament no s’ha acabat encara.

La veritat, de què serveix que la majoria estiguem tancats a casa respectant el confinament mentre altres desaprensius fan el que els hi rota i posen en perill les seves vides, les dels seus fills i les dels altres, per no parlar dels sanitaris a qui aplaudeixen tan fortament a les vuit de cada vespre?

De debò, no hem après res? Està clar que no. Arribo a la conclusió que la gent, senzillament, és idiota. Hi ha qui diu que total, com que tots hem d’acabar passant el coronavirus, no passa res. Però sí que passa. Si ara comencen a augmentar els casos d’infecció un altre cop, les mesures de desconfinament s’allunyaran encara més cap al futur.

Això representaria més dies de tancament i la possible ruïna econòmica del país, ja molt proper a aquesta, de fet. I no parlem d’un possible col·lapse del sistema sanitari, que és pel que hem estat lluitant totes aquestes setmanes per tal d’evitar.

No ho entenc. Cada cop tinc més la sensació que la gent no té gens d’intel·ligència i que ens mereixem el que ens acabi passant, però em sap molt de greu per la gent responsable. M’agradaria creure que són la majoria, però cada vegada ho poso més en dubte.


2 Comments:

At 12:44 p. m., Blogger Joana said...

La gent té ganes de sortir i que això s'acabi. No crec que sigui idiota, que hi ha que sí, inconcient ni res, simplement té ganes de sortir i en sortir, no hi pensa.

 
At 7:10 a. m., Blogger Juli Rio said...

Equilicua Joana, tu mateixa ho has dit: " no hi pensen". Estas confinat 40 dies per una pandèmia MUNDIAL i surts al carrer i no hi penses??!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home