26 d’abril 2020

Canvi de prioritats


Després de tot el que hem pogut veure i sentir aquests dies, em resulta evident que cal invertir moltíssims més recursos en Ciència, tant en Medicina, com en Investigació bàsica de tota mena. Mai no se sap què necessitarem.

Si invertim en Geologia, per exemple, potser algun dia podrem prevenir amb una petita antelació terratrèmols devastadors o erupcions volcàniques; la Biologia i la Medicina són fonamentals per la nostra salut i per la salut del planeta; la Meteorologia salva vides i la Química permet augmentar la qualitat de vida.

Però no ho hem de mirar tot només des del prisma del curt terminisme. Hi ha ciències, com les Matemàtiques o la Física bàsica o l’Astrofísica que potser no són tan pràctiques a curt termini, però que solen donar els seus fruits molt més endavant.

No entraré en el fet que la Humanitat sempre ha volgut saber d’on venim, qui som, cap a on anem, etcètera. També la Filosofia ens pot ajudar en això. Però és la Ciència qui ens ha donat respostes més fiables.

Cal invertir en Ciència i també en Tecnologia. És fonamental pel nostre futur i per al de les properes generacions. Deixem-nos de bajanades que no serveixen de res. D’acord que a tothom li agrada l’entreteniment. Però tampoc cal invertir quantitats vergonyoses de diners en espectacles ridículs que només beneficien a una petita minoria, que a més a més, solen ser persones de moralitat i intel·lectualitat força qüestionable.

Una sortida fàcil és dir que menys futbol i menys polítics, però tampoc cal simplificar tant. I que consti que a mi el futbol no m’interessa ni m’ha interessat mai gens ni mica. I pel que fa a la Política, crec que cal potenciar-la, però la Política de debò, no tota la colla de corruptes i de paràsits que no han treballat en la seva vida i que viuen a costa de nosaltres.

Jo mateix em considero polític, però no he guanyat mai ni un cèntim amb la Política. De fet, he perdut diners i ja m’està bé així. No dec favors a ningú i potser a mi sí que me’n deuen, però tampoc penso reclamar-los mai. La Política és un art meravellós, però per desgràcia s’ha corromput de mala manera quan un munt de gent sense cap talent especial ha volgut viure d’ella.

Per tant, invertim en Ciència i en Coneixement i prenem com a exemple aquestes persones que, generalment per molt pocs diners, treballen pel bé comú sense gaire reconeixement social, mentre veuen com a les televisions, per exemple, habita tota una fauna d’imbècils i d’inútils que es guanyen la vida cent vegades millor que ells sense cap esforç, només pel fet de ser famosos o fills d’algú famós.

El dia que els nens col·leccionin àlbums de cromos de científics famosos en comptes de futbolistes, haurem canviat alguna cosa. Mentre l’ideal d’un nen o una nena sigui donar coces a una pilota o ser una famosa youtuber, malament rai.



1 Comments:

At 6:13 p. m., Blogger Joana said...

El dia que els nens col·leccionin cromos de científics, haurà canviat molt, però molt tot. Només que s'increminti una mica la quantitat de matriculats aquest any en les facultats de ciències, ja haurem guanyat alguna cosa, però no ho crec. A mi, els futbolistes, no em sap tan greu com els famosets dels programes aquests de i per a descerebrats i dèbils mentals, que realment no saben fer res, els futbolistes, si més no saben jugar a futbol.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home