05 de novembre 2022

M’importa un/a rave

S’està parlant molt a la premsa del local de lleure nocturn que el cap de setmana passat van desallotjar els Mossos d’Esquadra, al terme municipal de Fontanals de Cerdanya. En canvi, no he sentit a parlar enlloc de la descomunal rave que va tenir lloc aquest mateix cap de setmana de pont, també al terme municipal de Fontanals, al pla de les Forques, a tocar i enmig del bosc.

 

Segons testimonis presencials, almenys dos-cents cotxes, estacionats enmig del camp i fins i tot dins del bosc, participaven d’una rave, amb música a tota pastilla aquest cap de setmana, a la Cerdanya, en una zona que ni està habilitada per aquestes coses ni crec que sigui el lloc més adient, des d’un punt de vista ambiental, per aquest tipus d’activitats.

 

Pel que m’han explicat aquests testimonis, van veure com baixaven dos cotxes de Mossos d’Esquadra per la pista forestal que menava a la rave. També s’hi van trobar amb un guàrdia civil de muntanya fent fotos a les matrícules. En canvi, no van veure cap agent rural.

 

No tinc constància de cap diligència, ni per part de la Guàrdia Civil -que no sé si té competències en aquestes qüestions- ni dels Mossos d’Esquadra. Això no vol dir que no n’hi hagi, però el cert és que la rave va continuar tranquil·lament fins dilluns o més enllà.

 

Ja sabeu que la política oficial o oficiosa en aquest país a l’hora d’actuar en aquests esdeveniments és… no actuar, no fer res, no molestar-los, no fos que algú prengués mal. Possiblement, algun fill de papà amb molt bons advocats.

 

Després, alguns s’exclamen quan “el” flamant primer ministre italià, Giorigia Meloni ha dit que en el seu país s’han acabat les raves i que hi legislarà en contra.

 

No és el primer cop que patim aquest espectacle a la comarca. L’any passat, una altra rave es va organitzar a Bellver de Cerdanya, a l’entrada de la vall de l’Ingla, molt a prop del Parc Natural del Cadí-Moixeró. La música només es va aturar quan sembla que se’n van assabentar que la televisió volia anar a filmar aquest despropòsit.

 

No tinc res en contra que la gent es diverteixi. Fins i tot, si ho volen fer enmig del camp, mentre no molestin a ningú i no sigui una zona protegida o facin mal bé el medi ambient: que facin el que vulguin. Com si volen organitzar entre ells un holocaust zombi. No seré jo qui els ho hagi d’impedir.

 

Però molt em temo que la Cerdanya ja s’ha convertit en destinació preferent d’aquestes acampades al medi natural salvatges, sense que ningú ho controli i, pel que em temo, a ningú li importi un rave. O hauria de dir una rave?

ADDENDA: Segons expliquen els Mossos d'Esquadra, ells no podien actuar perquè la rave va ser en territori francès. Certament, la frontera passa per allà. El mateix amb els Agents Rurals. Disculpeu la confusió.

 

 

 

 

1 Comments:

At 12:25 p. m., Blogger yarhel said...

Addenda: Uns altres testimonis presencials sí que es varen trobar al peu de la pista uns agents forestals que els van informar de l'existència de la rave. Van dir que no podien fer res si no hi anaven els Mossos d'Esquadra. Pel que sembla, si hi anaven, tampoc. En fi...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home