29 de març 2020

La música en aquests temps que corren


Per què serveix la música? Podria donar respostes molt grandiloqüents, però us donaré una de ben senzilla i molt relacionada amb els temps que vivim: per no tornar-nos bojos.

Us n’adoneu quina ha estat una de les principals reaccions de les persones confinades a les seves cases arran de la pandèmia de coronavirus? Sí, en efecte: llançar-se en braços de la música.

Alguns fan vídeos tocant un instrument, altres surten al balcó amb la guitarra i canten; altres, sopranos sobretot, canten directament, amb i sense acompanyament musical. I molta gent escolta música de la ràdio, d’un CD, de l’Spotify o d’on sigui.

La música és cultura viva i útil. Curiosament, vivim en un país on la música és molt maltractada als plans d’estudi. Quantes persones poden viure de tocar un instrument en una orquestra regular o un grup no ocasional? Molt pocs, en comparació amb altres països de la resta d’Europa.

Quanta gent, de fet, sap tocar un instrument, ha sentit òpera més enllà d’alguna ària famosa de La Traviata o sap qui eren Schumann o Berlioz, per posar un parell de músics compositors molt importants, però que no són ni Mozart, ni Beethoven?

La música forma part de l’ànima humana. És un llenguatge universal. Però sobretot, ens acompanya en moments alegres i en moments tristos. La necessitem. Així que potser quan acabi el confinament i la situació es regularitzi, ens acostem a algun concert en viu i gaudim de la música, sigui del tipus que sigui: antiga, clàssica o moderna. Perquè li devem molt i és patrimoni de tota la Humanitat.


1 Comments:

At 7:10 p. m., Blogger Joana said...

O simplement, comprar música, molt poca gent comprar CDs o vinils, ni tan sols la compren per internet. Jo vaig a una mitjana de 1 concert al mes. Estic que no puc, amb tants com he hagut de tornar les entrades, des de el 13 de març, 3 concerts he hagut de tornatr les entrades i que no vagin en augment!!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home