28 d’octubre 2014

La Fira Arç dels fruits oblidats



Fa unes setmanes, a Prullans, va tenir lloc la fira Arç dels fruits oblidats, que va constar d’unes jornades amb conferències i un interessant sopar de degustació, a l’Hotel Muntanya, i la fira pròpiament dita al local social del poble.

La veritat és que va ser una experiència molt interessant, especialment les conferències i el sopar, que són el que vaig poder veure més temps.

A les conferències se’ns va parlar dels antics usos medicinals, gastronòmics o etnològics de moltes plantes, algunes de les quals han passat força a l’oblit. Alguns fruits han deixat de recollir-se o de cultivar-se o ho són només en entorns molt reduïts.

Entre conferència i conferència vam poder tastar melmelades de fruits com els nabius, els garraus o els fruits del saüc, o vam poder beure infusions diverses elaborades amb multitud de plantes medicinals o aromàtiques, com la farigola, la menta o la camamilla.

Després, al sopar, vam poder tastar una amanida confeccionada amb plantes comestibles poc habituals, com els pètals de nyàmera, fulles de malva o la portulaga. I així, amb més propostes gastronòmiques. Va ser un plaer per als sentits i una experiència molt interessant, allunyada dels menús típics.

La Cerdanya és molt rica botànicament. Tant pel que fa a plantes comestibles, medicinals, aromàtiques o fruits i baies, que es poden consumir directament, en infusió, en melmelades, etc. Caldria aprofitar allò que la mare natura ens ofereix i de la mateixa manera que hem sabut vendre el trinxat o altres plats, tenim una oferta de productes de la terra d’allò més interessants que no ens l‘acabem en molt de temps.

5 Comments:

At 9:20 a. m., Anonymous Anònim said...

Plantes? On hi hagi un bon entrecot! :P

 
At 5:02 p. m., Anonymous Anònim said...

QUina raó que tens Enric, l´entrecot acompanyat amb plantes (amb un bon toc culinari) no sabem el que tenim a La Cerdanya.

 
At 1:58 p. m., Blogger David Isern said...

Moltes gracies Enric. Celebro que ho hagis trobat interessant

 
At 2:08 p. m., Blogger Rafel said...

Una proposta molt interessant que espero que es repeteixi i circuli per la Cerdanya.

 
At 7:40 p. m., Anonymous Anònim said...

HTTP://WWW.LOWPRICEDQUALITYGOODS.BLOGSPOT.COM

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home