30 de maig 2011

Eleccions locals a la Cerdanya

He deixat passar un periode de temps prudencial abans de fer una valoració sobre els resultats de les darreres eleccions municipals. La veritat és que he de dir que no m'esperava un resultat tan contundent a Puigcerdà. No negaré que tenia la convicció que guanyaria la llista de CiU encapçalada per l'Albert Piñeira, fins i tot em pensava que podia assolir la majoria absoluta, però no amb la contundència que hem pogut veure.

És aquesta majoria tan aplastant una bona notícia? Bé, en tot cas és la voluntat del poble. Com comentava un membre de la llista de CiU, quan hi ha una majoria tan ampla sol voler dir que han concorregut diversos factors.

En la meva opinió han confluït les ganes de fer fora l'actual equip de govern amb el cansament de tants anys de governs del mateix color i amb la il•lusió que pogués suscitar la llista de l'Albert Piñeira. Crec que tot ha influït. Si no, difícilment s'explica un resultat tan aclaparador.

Però com resa la dita: "un gran poder implica una gran responsabilitat", així que espero que el nou equip entrant de CiU a part de la il•lusió -que els hi pressuposo- sàpiguen administrar bé aquesta majoria absoluta, superior fins i tot a la que fa unes legislatures va assolir en Joan Carretero.

Pensem que amb 10 regidors es disposa de majoria qualificada de dos terços. Si volguessin, podrien fins i tot canviar-li el nom al municipi. De tota manera, si en Carretero no ho va fer, subto que l'Albert ho faci...

S'obre ara un periode de quatre anys que suposo difícils, on caldrà sanejar les arques municipals, fer una política de contenció, recuperar antigues complicitats amb persones i entitats de la Vila i fer servir tant el seny com la imaginació, per arribar amb idees allà on no es pugui arribar amb calés.

Pel que fa a la resta de la comarca, el Consell Comarcal de la Cerdanya torna a estar dominat per CiU, que ostentarà la majoria absoluta que va perdre la legislatura passada. L'intent de "Endavant Cerdanya" per conquerir el Consell no ha reeixit. Veurem què farà un nou president en aquest òrgan de poder una mica atrotinat.

A Llívia, CiU tindrà majoria absoluta, igual que a Ger. En canvi, a Bellver, és la llista d'Endavant Cerdanya la que tindrà una majoria incontestable, a l'igual que a Bolvir. Veurem què passa a Alp i a Fontanals, on caldran pactes.

En tot cas, cap terratrèmol a la comarca com el que hi ha hagut a Puigcerdà. Veurem com els nous gestors municipals administren els vots que els electors els hem deixat durant els propers quatre anys.

4 Comments:

At 9:13 a. m., Anonymous Pere Real said...

Quan s'exposen aquests comentaris s´ha de tenir tota la informació a l'abast. Aleshores poden passar dues coses o que un pot ser tendenciós o per l'altrre costat pressuposar-li objectivitat. Si és tracta del primer res a dir. Si és el cas del segon crec que el primer que un ha de fe rés posar totes les dades damunt la taula. En lloc veig que surti el resultat d'Isòvol.
Si el que preten l'autor d'aquest bloc , tal com diu el títol és parlar de Puigcerdà i la comarca crec que no és la millor manera de fer-ho. Error u omissió?

 
At 9:57 a. m., Anonymous Enric Quílez said...

Omissió. Falten altres municipis també. No pretenia ser exhaustiu.

 
At 11:18 p. m., Anonymous Pere Real said...

Igual d'exhaustiu com quan explicites el que diu un troll (manel palau) i no un altre ( Invicta Puigcerdà)??.

 
At 11:48 a. m., Blogger Juan Amaro said...

Una omisión seguramente involuntaria.

El caso de Isóvol y su resultado es algo engañoso, no por el alcalde electo sino por que en realidad - y eso lo sabemos todos- el alcalde no es de EC sino que como en las pasadas elecciones, van bajo el manto de un partido, lo fueron bajo ERC, esta vez por EC, pero en todos los casos, no es real el resultado, cosa contraria a lo sucedido en Bellver donde Porta había anunciado su marcha hace más de 2 años, o el señor Baque de Bolvir que impulsó -aparentetemente- la creación de E.C. y digo aparentemente por que el primero en salir a los medios fue Planella convocando a una gran "entesa" independentista.
A veces el ser rígido con la información es bueno, pero si además se puede ser claro, mejor.
En este caso, 3 representantes en el Consell es buen resultado para una formación de apenas días de fundada y con un futuro algo incierto, sin peso fuera de la comarca y apenas peso dentro de ella. Respeto a los 3 alcaldes y en el caso de los de Bellver e Bollvir es evidente que la gente apoyó su gestión, cuando en el caso de Isóvol, quizás la cosa no está tan clara, dada la situación del alcalde censurado.

Podríamos decir que optaron por el menos malo. pero es MI opnión.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home