01 de setembre 2010

Paradoxes

L'altre dia, passant per la carretera que va a la Duana per davant del quarter de la Guàrdia Civil me'n vaig adonar d'una d'aquestes ironies que té la vida i que a mi, particularment, em va posar de força mala llet.

D'una banda, l'edifici nou de trinca del CAT (el Centre d'Acollida Turística), construït i pagat per la Generalitat de Catalunya amb la finalitat gloriosa de promocionar turísticament la comarca parlant del Tractat dels Pirineus i de la frontera. Com si no n'haguéssim tingut prou de frontera durant segles.

Però és que el més greu -a part de l'estètica ben forània d'aquest edifici, que potser serà molt maco a Barcelona, però que aquí queda com una patada a l'estómac- és que es troba just al costat dels barracons de l'escola Llums del Nord, que de moment la Generalitat no s'ha dignat a construir, no sé si per culpa de l'Ajuntament, d'ells mateixos o dels habitants de les llunes de Júpiter, tant se val.

El cert i ben palpable és que tenim un edifici nou, buit i que no servirà de res (l'ajuntament ja ha deixat clar que no pensa contractar personal perquè no té diners) i que com a molt actuarà com a un restaurant encobert, perquè aquesta és una de les funcions que se li vol donar (possiblement l'única).

I al costat mateix, els nens estan en barracons perquè les autoritats pertinents no es posen d'acord per fer una nova escola. No és un contrasentit? Així ens gastem els diners o, millor dir, així els malbaratem?

Ja sé que tots dos projectes depenen de Departaments diferents, però en un poble tan petit com el nostre, poc que s'inverteix i es fa tan malament com és possible. En fi, potser que algú s'ho faci mirar, perquè dóna pena.

4 Comments:

At 8:56 p. m., Blogger JOAN FABRA said...

Potser hauriem de realitzar una consulta popular "vinculant"...per demanar la independencia del contat de Cerdanya vers Catalunya.
Potser ja ni ha prou de tanta desidia.
Salutacioins.

 
At 5:20 p. m., Blogger Joana said...

No sé si serveixen de res aquests centres d'acollida turística. Tots són iguals i queden igual de malament a tot arreu. Per cert, per que se suposa que serveixen? Tots els que he vist els he vist tancats i de mal anar pels turistes, de fet jo els he trobat quan no vaig de turista!

 
At 10:27 p. m., Anonymous Anònim said...

Potser per justificar on inverteixen els diners...es tot un desproposit..malaits governants que no valen per a res....només per cobrar!!

 
At 6:50 p. m., Blogger Rafel said...

Fa just un any vaig publicar un article a La Cerdanya des de Can Fanga sobre la contradicció entre les cases de luxe que s'anunciaven i al costat els barracons escolars.

Aquesta és la primera imatge de Puigcerdà que s’emporten milers de persones que van amunt i avall per la frontera “la ratlla” que divideix una part de la Cerdanya.

El nou centre escolar , ple de vida, conviu amb luxoses cases; “cases mortes” com diu la cançó d’en Jordi Barre que només viuen un parell de mesos.

A La Closa , quan es va començar a edificar, es va dir que una part seria per habitatge social i , suposem que una part equipaments. Va haver una forta polèmica que va ser tan sonora com efímera: aquest és el pa que s’hi dóna.

El problema no és únicament d’imatge, que és depriment; sinó d’observar quin nivell donem a l’educació al nostre país i quin al monocultiu de segones residències. Es tracta de saber quines possibilitats donem als cerdans de viure de la terra i a la pròpia terra, i quines possibilitats seguim donant a vendre’s la terra a trossets per arribar a no se sap on.

Al cap d'un any no només estem igual, sinó que ara tenim a més a més una oficina turística que ni tan sols compleix la seva funció

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home