10 d’agost 2010

Sant Ermengol

Ahir per la nit vaig poder gaudir novament d'una nova representació del Retaule de Sant Ermengol, a la Seu d'Urgell. El marc nocturn del claustre de la catedral és realment romàntic i la nova il•luminació amb sistema de LED de colors de potència, un encert que enfasitza els relleus del claustre.

Una de les coses més interessants del Retaule és que et proporciona una immersió de ple a l'Edat Mitjana. Els vestits, el llenguatge, l'escenografia, les olors i la música formen un tot dirigit a transportar-nos a un passat molt llunyà, però que és la base dels temps en què vivim.

Al Retaule podem veure l'inici d'una croada, una cerimònia de nomenament d'un bisbe, miracles, escenes de vida senzilla, batalles legals pels territoris, reformes religioses o la por a la fi del món deguda al canvi de mileni. Tot això, sense moure's de la cadira i en poc menys d'una hora i mig.

Les escenes més espectaculars són les darreres: la processó fúnebre amb torxes de Sant Ermengol, el miracle de la pluja i el quadre final amb tots els personatges en escena.

A aquells de vosaltres que encara no l'hagueu vist, no perdeu l'ocasió d'anar-hi i als que ja l'hàgiu vist, penseu que de tant en tant val la pena de tornar-hi, perquè a part de les novetats que hi pugui haver, la memòria és fugissera.

1 Comments:

At 10:20 p. m., Blogger Meister said...

El nostre amic Obiols té un tresor a les mans impressionant.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home