24 d’agost 2010

La perduda skyline de Puigcerdà

Si ens apropem de nit a Puigcerdà podrem veure que hi manca alguna cosa a l'skyline de la Vila: el campanar. No és que l'hagin derruït per fer un pàrquing (cosa que a aquestes alçades ja no m'estranyaria gaire), sinó simplement que està tan mal il•luminat que no es veu fins que hi ets gairebé a sobre.

I si es veu, encara pitjor, perquè amb aquests colorets tan bonics: blau, verd i vermell, sobre tot, sembla que en comptes d'un edifici monumental hi hagi un club d'aquells que es troben per les carreteres del país i que porten el nom de "güisqueries".

De debò no podeu canviar la il•luminació del campanar? No us n'adoneu de com n'és d'espantosa? Clar que, sobre gustos no hi ha res escrit i segur que als que han decidit de posar-la els deu semblar el més fantàstic. Només em pregunto si qui ha pres la decisió final és daltònic -cosa que ho explicaria tot- o simplement té mal gust -cosa que, per desgràcia, és el més probable.

13 Comments:

At 7:45 p. m., Blogger Joana said...

Tota la raó del món, és espantosa. És com la il·luminació aquella dels anys 70-80 que es posava als jardins amb aquells focus de colors. Potser és un daltònic amb mal gust.

 
At 11:41 a. m., Anonymous Anònim said...

bé, això que dieu tots plegats "del mal gust" es relatiu, ja que a mi, per exemple, no em desagrada. o potser vosaltres hi posarieu bombetes de baix consum que fan una llum blanca aseptica? o focus de camps d'esports, o ves a saber que?
dixeu el tema i anem per altres coses més importants, no?

 
At 11:42 a. m., Blogger Juan Amaro said...

otra de las referencias perdidas, antes, desde muy lejos ubicabas la villa por las luces del campanario, ahora se asemeja mucho a un pu.....

 
At 11:45 a. m., Blogger Juan Amaro said...

anomimo........cómo se nota que eres funcionario o amigo de los que se están cargando todo lo bueno de la villa, comerciante seguro no eres, buena persona, quien sabe, el que dice su verdad sin temor de ofender a nadie da la cara, otros, en cambio, se escudan en el anonimato para dar su versión, dime con quien andas, te dire quien eres.

 
At 11:47 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Com dius, el mal gust és relatiu, però sembla que no agrada a pràcticament ningú. I la imatge de Puigcerdà no és un tema menor que es pugui aparcar. Crec que té una certa importància, per això trec el tema.

 
At 2:19 p. m., Blogger Meister said...

Jo crec que hauríem de fer una col·lecta tipus estàtua del Cabrinetty, que com que té tant èxit segur que sobraran diners per pagar uns llums nous. NOTI'S LA IRONIA.

 
At 6:27 p. m., Anonymous Anònim said...

Doncs jo estic amb tu, però crec que cadasqú sap fer alló que ha estudiat o sencillament te prous coneixements per dur a terme i no puc imaginar la torre Agbar amb un groc calid i tenue, la Seu vella amb colors que van fent com un arbre de nadal o el Lubre amb focos de camp de futbol.
Josep Elias

 
At 12:48 p. m., Anonymous pep said...

Jordi, el que tindrien que haver fet es no treure els focus de sodi que ja hi eren i no gastar els diners en una il·luminació que no agrada a gairebé ningú. No es tracta de ironies, el que no fa falta es cremar la pasta.

 
At 1:10 p. m., Blogger Juan Amaro said...

La ironía, Jordi, radica en que quienes en teoría deben salvaguardar, pontenciar y sobre todo valorar, preservar e inculcar esos valores patrimoniales como lo es en este caso la torre del campanario, ícono e imagen representativa de nuestra villa, más bien se están encargando de lo contrario. Y conste, Jordi, que esto nada tiene que ver con estar o no de acuerdo con Planella y su gobierno. Esto un tema que nos atañe a todos, y siendo como es, una de las imagenes más representativas de la villa, creo no equivocarme cuando digo que de llevarse adelante una consulta popular en la que la gente de la villa pudiera elegir entre la antigua iluminación de la villa y la actual, arrasaría la primera opción.

 
At 10:34 a. m., Anonymous Anònim said...

Benvolgut Juan Angel Amaro Martinez ( ... i “de todos los Santos”... )

No soc ni funcionari , ni comerciant, treballo per conta aliena en una empresa del polígon . i si no dic el meu nom es per que no em dona la gana, i a més a més , la tècnica em dona l’oportunitat de fer escrits en forma anònima. I tu que vas de “Salvapatrias” i demòcrata hauries d’entendre que es pot donat el cas que a mi ja m’està bé l’actual il•luminació i que em preocupi més per altres coses.
I si vols perdre el temps amb consultes inútils , pues ves a recollir firmes.
Ara ja entenc perquè alguns països sud-americans estan com estan, i fa riure que vinguin a casa meva i vulguin donar lliçons d’ètica , democràcia i civisme.
T’ho diré en la teva llengua perquè ho entenguis: RESPETO AL PROJIMO

ANONIM PQ EM DONA LA GANA

 
At 4:02 p. m., Anonymous A.J.M. said...

...i la festa del campanar a on la faran?

 
At 4:44 p. m., Blogger Meister said...

Vaja, ja n'hi ha prou. Ironies i punyetes i que si això i que si allò. Si no us agrada el que hi ha, a les pròximes eleccions voteu en conseqüència i punt. Clar que mentrestant podríeu sacrifiqueu el vostre preuat temps per l'interès general... Aquí el Sr. propietari intel·lectual d'aquest blog i un servidor ens en fotem un fart de treballar pel pròxim (posant-hi diners i sense rebre absolutament res a canvi, ni un podrit sopar) i per la cultura d'aquest coi de país. Ara bé, un cop expressada una certa opinió, no tolero sota cap concepte que es tergiversi en funció d'uns interessos polítics o partidistes, o per conflictes personals de temàtica diversa. Si la meva ironia no us cau bé, mala sort, és la PURA realitat cerdana: no movem el cul ni que la cadira estigui en flames sota les nostres natges.

Per cert, a mi tampoc m'agrada la il·luminació... que quedi clar.

 
At 1:07 p. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

A un cambrer d'un cèntric bar de Puigcerdà li van preguntar l'altra nit en to de conya que on era la "madamme", al·ludint als colors de la il·luminació del campanar. Sense comentaris.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home