24 de juny 2010

Foc ensopit

Ahir per la nit va ser la revetlla de sant Joan. Almenys això deia el calendari. La veritat és que per l'espectativa que hi havia a la comarca no ho semblava. A Puigcerdà, la foguera "oficial", per dir-ne d'alguna manera, es va fer a la plaça de l'Estació. Em semblaria molt bé si s'hagués fet per repartir una mica que no tot es faci a la part alta de la Vila, però tinc la sensació que s'ha volgut fer així per no fer malbé les noves places de joguina que tenim.

En tot cas, l'ambient a Puigcerdà i a altres municipis de Cerdanya era gèlid. Molt poca gent. Molt poca animació. I molt poca gresca en comparació amb l'any passat, per exemple. Què ha passat? Suposo que la crisi. Molta gent ha marxat fora a celebrar la festa aprofitant que molta gent feia pont, no ha pujat gaire gent de fora i la manca de diners han deslluït la celebració.

Em recorda a un any fa un cert temps en què per Nadal encara no havia caigut neu i semblava que aquell any els Nadals haguessin passat de llarg, perquè la gent no els celebrava.

Aquesta dèria de celebrar les festes només en funció del turisme o dels diners que hi ha em sembla realment preocupant. No m'imagino que això passi en molts altres llocs. D'acord que la crisi influeix i que l'estat d'ànim és el que és, però no crec que a Les deixin de fer l'encesa de l'haro per la crisi o que a Durro deixin de baixar les falles per la muntanya.

Sincerament, som uns descreguts. No creiem ni en les nostres festes ni en les nostres tradicions. Aprofitem la festa Major per sortir corrents a la platja i les festes només són una ocasió per omplir el calaix. Quina manca d'ànima!

1 Comments:

At 6:22 p. m., Blogger Joana said...

Suposo que els ànims no estan gaire per anar de festa i els que treballem com que tampoc sabem gaire que passarà i el desànim s'encomena. A Barcelona tampoc era com altres anys, molta gent feia pont i no hi havia ningú i petards, pocs. No sé on deuria estar la gent

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home