25 d’agost 2009

Una nova rotonda a Bolvir

Segons l'Ajuntament de Bolvir, una delegació de Carreteres de Girona treballa ja en un nou projecte de rotonda i pas elevat a la cruïlla d'entrada de Bolvir, cosa que és molt bona notícia per a tots els usuaris d'aquesta carretera.

En aquest tram s'han produït molts accidents, alguns dels quals amb víctimes mortals. Sembla que s'ha hagut de matar l'exrector de Puigcerdà perquè es decidissin a posar fil a l'agulla i es prenguessin seriosament això de fer una rotonda.

La N-260 està plena de punts conflictius, especialment al seu pas per les poblacions de la plana. Un altre cas és la cruïlla de Corcs, a Bellver, actualment en estudi, tot i que han sorgit problemes amb els propietaris dels terrenys afectats, que no estan d'acord amb el projecte proposat.

A poc a poc, la N-260 es va millorant pel que fa a la seguretat del seu traçat. De tota manera, jo em pregunto perquè primer hi ha d'ahver morts i després pedaços. És que no es podien fer bé les coses des de bon començament? És que quan es va modificar la carretera pels Jocs Olímpics del '92 no teníem els coneixements adequats?

Com sempre les presses i els pressupostos que es desvien acaben tenint la culpa. Fas un projecte i després l'has de modificar. Interessos per aquí, interessos per allà o simplement, comoditat i manca de sensibilitat envers el territori, fent els plànols des de dos-cents quilòmetres de distància, sense tenir en compte les necessitats reals del territori. I després passa el que passa.