21 d’agost 2009

El pàrquing del Museu

Aquests dies hem pogut veure com finalitzaven les obres de remodelació del pàrquing de sota del Museu. L'espai ha estat racionalitzat de manera que en comptes de diferents nivells interconnectats, ara els nivells són independents i s'hi accedeix a cadascun d'ells per una rampa. D'aquesta manera, i amb la rectangularització dels nivells, s'estalvia molt espai i es poden crear noves places d'aparcament.

No ha estat, però, fins que he vist que les línies delimitadores de les places es pintaven de blanc que ho he acabat de veure clar. Amb la fal•lera de fer zona blava per tot el poble, no ho tenia gens clar. Però no, sembla que de moment no serà una zona de pagament.

Aquest pàrquing està situat a l'entrada de la Vila, però per desgràcia a un nivell força baix. Això fa que per accedir a la zona comercial de Puigcerdà calgui fer una pujadeta força empipadora. Suposo que l'orografia de la Vila ja té aquestes coses i que poc s'hi pot fer, però això li resta una certa idoneitat a l'hora de convertir-se en la solució a l'aparcament de Puigcerdà.

D'altra banda, tot i que s'han guanyat places, tampoc es tracta de cap megapàrquing. A poc a poc, Puigcerdà es va dotant de solucions per a les greus mancances d'aparcament que té. La pregunta és si aquests projectes, que no deixen de ser pedaços, seran suficients.

Fa poc parlava amb un alcalde cerdà sobre la reforma urbanística de la Vila i aquest es fregava literalment les mans tot dient que ell estava encantat, que això col•lapsaria Puigcerdà i que la gent es quedaria al seu municipi en comptes de venir a la Vila. Potser és una postura extremista, però part de raó tenia: potser que ens ho fem mirar.