07 de juliol 2009

Tret de sortida a la setmana cultural

Ja ha començat la Setmana Cultural del Roser de la Vila de Puigcerdà. Dilluns per la nit, al Museu Cerdà, va tenir lloc la brillant actuació del duet format pel cerdà Philippe Argenty al piano i per Julian Alvarez Chaia al saxofon, amb força assistència de públic.

A la primera part del concert, es van interpretar peces musicals de Denis Bédard i de Paule Maurice, mentre que a la segona, els compositors trïats van ser Darius Milhaud, Maurice Ravel i el conegut compositor de tangos Astor Piazzola.

Com a nota especial remarcable, la sentida interpretació de Piazzola, sobre tot de Historias del tango, de la qual ens van tocar la primera i la tercera part de l’obra.

Tot i la pluja i la tempesta, la Sala de Convencions del Museu Cerdà va registrar una bona acollida públic que van aplaudir tots i cadascun dels temes interpretats.

No és el primer cop que Argenty actua a Puigcerdà. Cal recordar que fa uns anys va oferir un concert, també al Museu, dins del cicle de joves intèrprets que promou Joventuts Musicals de Cerdanya. El pianista d’Osseja promou un cicle de diferents formacions, algunes de les quals podrem escoltar enguany a la comarca.

Pel que fa al jove Julian Alvarez Chaia, val a dir que és un virtuós del saxofon i que està especialment interessat en Piazzola, car és d’ascendència argentina. Aquest interès es tradueix en una apassionada interpretació de les peces d’aquest compositor que tots vàrem poder escoltar dilluns per la nit.