20 d’abril 2009

Terra incognita

Fa pocs dies que el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va presentar la ruta del Pirineu Comtal, que travessa 14 comarques. Podríem dir-ne, la Catalunya vella, els primitius comtats fronterers que van donar lloc a allò que avui dia en diem Catalunya.

Fins aquí tot perfecte, és una bona iniciativa turística. Però, ves per on, que s'han oblidat de la Cerdanya. De debò que ningú no hi va caure a incloure-hi el constitutiu comtat de Cerdanya, de gran importància a l'època comtal? Què passa, que a la Cerdanya només s'hi ve a esquiar?

Tot i així. Alguns reis tan nostrats com Alfons I, fundador de Puigcerdà, pujava sovint a la comarca per caçar. Potser altra cosa no faria i seria l'equivalent del rei Joan Carles I a Baqueira-Beret, però mira, almenys sabia que existia una cosa anomenada comtat de Cerdanya.

Però pel que sembla, el Conseller Huguet ho desconeix. Del Ripollès passem al Berguedà per enllaçar amb l'Alt Urgell i la Cerdanya esdevé al mapa de la Ruta com una mena de Terra incognita. Doncs sí que anem bé!

Espero que s'acabi subsanant l'error. Perquè vull creure que es tracta d'un error i no d'una estranya maniobra política d'algun tipus. Hem vist coses tan rares a la política que hom es torna ja paranoic.

Potser passa com li va succeir a un conegut al qual li varen preguntar que d'on era i en respondre que era de Puigcerdà, li van respondre: "De Puigcerdà no s'és, a Puigcerdà s'hi va". Propera estació Comtat de Cerdanya...

2 Comments:

At 8:38 p. m., Blogger Joana said...

Passejant pels blocs he trobat aquest bloc, m'agrada, de ben segur que hi tornaré, si és que deixeu a una de Barcelona passar-s'hi per casa vostra.
Dubto que ningú s'oblidi de la Cerdanya.

 
At 11:59 p. m., Blogger Núria said...

Quina volta!!! Des de Ripoll, per anar a la Seu, passant pel Berguedà. Potser els cavalls dels Comtes es marejaven a la Collada... I perquè encara no existia l'eix transversal perquè sinó anirien fins a Calaf i pujarien per Ponts i Oliana!!
Fora broma, jo també em pregunto perquè no s'inclou la Cerdanya, m'agradaria que algú ho expliqués amb bons arguments.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home