05 de setembre 2008

Què en fem dels nostres arbres?

Segons acabo de llegir en la premsa, els arbres del passeig 10 d'abril estan morts o mig morts i allà s'hi quedaran fins que es reformi (?) aquest espai. Fa anys que es veu que l'aspecte que presenten alguns exemplars no és gaire bo i alguns s'han quedat definitivament sense fulles. Vaja, que s'han mort.

Certament, no sé si aquesta espècie d'arbres (els castanyers bords) és la més adequada pel lloc i pel clima, però possiblement que no. Espero que aviat se susbtitueixin els arbres morts per altres de vius.

Com darrerament passa gairebé amb tot, la qüestió ha aixecat una certa polèmica. Sembla ser que alguns veïns del passeig van demanar amb pancartes que l'Ajuntament es fes càrrec de tenir cura dels arbres.

Això em fa pensar en què els arbres urbans del nostre municipi són maltractats impunement i ningú no aixeca un dit per impedir-ho. Els xiprers tallats del campanar sota l'administració Rosell, la destrossa que han fet ara a Rigolisa (a algú sembla que li ha molestat més el meu comentari sobre això que la destrossa en si mateixa, cosa que ja diu força sobra la persona en qüestió) i moltes més barrabassades.

Ahir mateix veia com podaven de mala manera els bedolls del passeig Josep Pla. Home, és que els bedolls no es poden gaire! Però si cal fer-ho, com a mínim fes-ho abans de la primavera, quan l'arbre no té fulles, i no pas ara!

No acabo d'entendre la professionalitat de moltes empreses de jardineria. No respecten res. Només van pels calés i punt. Els arbres, que es fotin. Si després es moren, ja en posaran uns altres. Igual els hi encarreguen a ells mateixos i més calés encara. Em fa pena.

I això val per a tothom. Quantes vegades he vist nens i no tan nens matxacant impunement un arbre mentre els seus pares s'ho miraven embadalits, tot rient-li la gracieta.

Per ser una població de muntanya que vol vendre paisatge i natura, em temo que hem d'aprendre molt encara del respecte envers aquesta. Sincerament, si maltractem així els arbres, després no m'estranya que es morin.

2 Comments:

At 12:27 p. m., Anonymous Anònim said...

ironic on -No et queixis que encara tenim les flors d'or - ironic off
Però si quan li van dir això al regidor en qüestió al ple d l'altre dia, encara reia, que hi podem esperar.

 
At 11:42 p. m., Anonymous Anònim said...

Si si parlem de les famoses flors ara que hi penso, abans d'ahir em vaig assabentar que resulta que les famoses flors pagades a preu d'or com dieu (50000€ crec recorda no?) no serà només això, molt em temo que hi ha un contracte firmat a raó de cinc anys amb aquesta empresa i s’haurà d’acoquinar certa quantitat any rere any, sinó temps al temps...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home