24 de juliol 2008

Youth (i II)

Ahir per la nit vam poder assistir al concert ofert per la Lincolnshire Youth Symphonic Wind Band a l'església de Sant Domènec de Puigcerdà. Novament, una altra orquestra integrada majoritàriament per músics joves, que ens van oferir un variat repertori musical.

Vull felicitar des d'aquí als organitzadors, tant a l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Puigcerdà com a Joventuts Musicals de Cerdanya, per portar a la comarca aquestes interessants formacions que cada estiu fan gires per tot Europa per difondre la música i donar-se a conèixer.

Ja al post d'ahir manifestava la meva sana enveja en veure que el jovent d'Anglaterra (i d'altres països) són capaços de tenir una gran disciplina i esforç per poder tocar un instrument de manera coordinada com ho fan aquestes noies i nois que ens han visitat aquesta setmana.

També remarca el fet que, com gairebé sempre, l'assitència de públic no és massa notable i acabem essent sempre els mateixos. Clar que això és aplicable a moltes més coses. Per exemple, en sortir del concert, ens vam atansar a la plaça Santa Maria on feien sardanes. També, poqueta gent. I això que feia una nit magnífica per gaudir una mica de la fresca! Però no hi ha manera. Devien fer alguna cosa interessantíssima per la tele, ves!

M'agradaria que bona part del jovent cerdà prengués nota d'aquests joves intèrprets. És igual que aprenguin música, que idiomes, que matemàtiques, però que facin alguna cosa! La cultura de l'esforç sembla definitivament perduda en aquestes latituds, per desgràcia.

Clar que serà molt difícil que s'inspirin en aquestes orquestres si als concerts gairebé mai no trobes gent jove i quan n'hi ha, solen provenir de famílies que ja estan conscienciades culturalment. En fi, tenim allò que, senzillament, ens hem buscat.