22 de febrer 2008

De gent peculiar el món n’està ple

Llegeixo en premsa un parell de notícies que m’han frapat molt. D’una banda, un diputat israelià culpa –ni més ni menys- que els homosexuals de ser els responsables dels terratrèmols. El diputat en qüestió és un religiós que creu que aquest fenomen sísmic és obra de Déu i ho considera un càstic per la conducta “pecaminosa” dels homosexuals. Per si a algú li interessa, l’individu en questió és un sefardita que es diu Shlomo Benizri. Quina vergonya per als sefardites!

No content amb aquestes declaracions, ha afegit més llenya al foc dient que una altra de les causes és la de permetre la “terrible perversió de permetre a les parelles de lesbianes adoptar nens”. Ves per on! En què devia pensar el senyor Richter quan elaborava la seva escala de sismes? En “perversions” sexuals? Patètic!

Tampoc m’estranya gens. Coses com aquestes són normals a països com els Estats Units, on és freqüent que determinats grups religiosos fonamentalistes es dediquin sistemàticament a anar als funerals d’homosexuals reconeguts per rebentar-los. Hi ha gent que no té la més mínima decència i que a sobre es permeten el luxe de donar classes de moralitat als altres.

La segona notícia és força surrealista també i no té elements de crítica social. Sembla ser que la Guàrdia Civil ha rescatat un home despullat d’unes mines d’urani de Saelices, província de Salamanca. Segons les declaracions del subjecte, l’havien dut allà… els extraterrestres! Si fos el dia dels Innocents encara ho entendria, però em sembla que avui no toca…

En fi, la lectura de la premsa pot arribar a ser una experiència realment colpidora. De vegades per la ràbia que et produeix llegir segons què, de vegades divertida per l’absurditat d’allò llegit. En tot cas, val la pena. No tant per estar informat de l’actualitat, cosa que cada cop és més difícil, ja que cada diari escombra cap a casa seva i publica només allò que li convé i com li convé, sinó almenys per passar l’estona.

3 Comments:

At 8:52 a. m., Anonymous Anònim said...

Les religions sempre han servit per fer por culpant a les minories d'actes demoníacs. Si la religió catòlica encara no ha acabat d'acceptar les dones com a éssers dignes de ser capellans hem de pensar que trigarem segles a què acceptin la homosexualitat. I pel que fa a les altres dues religions monoteistes encara estan més endarrerides.
Malauradament aquest tipus de declaracions encara són i seran massa habituals. Això no vol dir que s'hagin de tolerar ni que ens hi haguem d'acostumar sinó tot el contrari!

 
At 11:12 p. m., Blogger David Gálvez Casellas said...

Gràcies per haver-te donat d'alta a Blocaires del Pirineu. Quants més serem, més riurem. Ja tenim membres de Cerdanya, Alt Urgell, Andorra i Alt Aragó... De moment! La cosa s'anima.

Una abraçada,

D.

 
At 12:50 a. m., Anonymous Anònim said...

Parlant de religions i creences peculiars, avui he sentit un comentari a la tv3 que m'ha deixat de "pasta de moniato", com es diu.

Veureu. Estaven fent una enquesta al carrer preguntant si pensaven que els "homes del temps de la tele s'equivocaven o no". Uns deien que sí, altres que no, altres que amb la tecnologia d'avui en dia era difícil equivocar-se... I vàtua aquí que li han preguntat a un musulmà i la seva resposta ha sigut, més o menys, que aquestes coses no s'han de dir perquè només les sap Al.là!!!

Què és això, fanatisme, incultura o ganes de continuar a l'edat mitjana?

Tranquis, que n'hi ha que encara estan pitjor en qüestions religioses i ho diu una que havia portat mantellina i s'havia posat a l'esquerra a l'esglesia, que era el lloc de les dones. Però, malgrat tot, a mi no m'havien tractat mai pitjor que al gos o que als mobles de casa.

No és que vulgui dir que els capellans catòlics siguin una meravella però en vistes del que es veu i se sent "por ahí"...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home