19 de desembre 2007

Bons aires per la música a la comarca

Diumenge dia 16 de desembre, al capvespre, vaig poder assistir a un concert organitzat per Joventuts Musicals de Cerdanya, associació a la qual pertanyo, per promocionar joves talents musicals de la comarca.

Vam poder escoltar al viol·loncel a Marina Angelats i a Gemma Subirats fent una bona interpretació de peces de Bach, Haydn, Vivaldi, etc. Totes dues, són alumnes de l’Escola de Música Issi Fabra.

És una sort disposar d’una escola de música que vagi donant talents musicals a la comarca. Per sort, és una de les institucions que sembla que funcionen prou bé a Puigcerdà i d’on van sortint músics, alguns dels quals espero que donaran a parlar en un futur no gaire llunyà.

D’altra banda, sembla que la música a la Cerdanya comença a deixar de ser sinònim només de Llívia, amb el seu magnífic Festival. Altres municipis, com Alp, Bolvir i Puigcerdà estan apostant per la música.

De fet, a tots tres llocs es nota la mà dels nous responsables municipals en aquest tema. A Puigcerdà, es comença també a notar l’actuació de la regidora de Cultura, a qui podem veure en tots els actes culturals que s’organitzen, cosa sempre molt d’agrair.

Esperem que no sigui una cosa temporal i que la cultura musical vaig cuallant cada cop més a la Cerdanya. Un bon senyal d’això és que a molts events, l’assitència de públic és força important, si bé encara es pot millorar molt més. Però com a mínim denota un interès creixent per la música.