01 de setembre 2006

Final de temporada musical d'estiu a la Cerdanya

Finaliitza la temporada musical d'estiu de la Cerdanya amb dos actes consecutius. D'un costat, el concert d'orgue de Claire Chassin a l'església de Sant Domènec de Puigcerdà, ofert per les Joventuts Musicals de Cerdanya i, de l'altre, amb un concert per a piano, viola i mezzo-soprano a Osseja.

El concert d'orgue de Claire Chassin no va ser molt concorregut. Potser pel fet de fer-se un dissabte per la nit, potser per fer-se a Puigcerdà, on sembla que aquestes coses no interessen -malauradament- gaire. Això sí, la qualitat del concert estava assegurada amb aquesta gran organista, que ens va oferir un ampli repertori, des de dues fugues de Bach, passant per alguna peça de Mozart, ara que som a l'any del 250 centenari del seu naixement i no oblidant alguns compositors moderns com Reger o Radulescu.

El concert de música de cambra a Osseja el varen protagonitzar el Trio Tonos, format pel pianista d'Osseja Philippe Argenty, l'alto (viola) Albert Madero i la mezzo-soprano Daniela Sarmiento, tots ells estudiants del Conservatori del Liceu.

El repertori va ser molt variat , amb peces de Rachmaninov, Hindemith, Schumann (uns meravellosos lieder), Mozart i Brahms. Vull destacar especialment la sonata en do menor K457 de W. A. Mozart, magníficament interpretada per Philippe Argenty.

Per cert, l'església d'Osseja, lloc on es va realitzar el concert, plena i amb gent també de Puigcerdà.